СЕНЗАЦИОННО: Аталанта изхвърли Наполи за Купата (ВИДЕО)

0
-
-

Аталанта изхвърли Наполи от турнира за Купата на Италия, след като победи с 2:1 при гостуването си на Сан Паоло. В много слаб мач за лидера в Серия А, гостите успяха да оползотворят шансовете си пред вратата и заслужено се класираха на полуфиналите.

Мачът в Неапол започна с очаквано превъзходство на домакините. В 8-та минута Кайехон беше много близо да открие, но вратарят на гостите спаси. Малко след 20-та минута Унас на два пъти стреля опасно, но без резултат.

След почивката Аталанта удари неочаквано, като в 50-та минута Тимоти Кастане се възползва от блокиран удар на Корнелиус и с мощен шут заби в близкия ъгъл. Маурицио Сари направи две бързи смени, пускайки в игра Мертенс и Инсине, но това не даде нужния ефект.

В 81-та минута Алехандро Гомес заби и втори гол за гостите, след като пое отляво, елиминира противников бранител и с хубав удар от малък ъгъл заби за 0:2. Неаполитанци върнаха веднага един гол чрез Мертенс, който беше намерен на делчната греда при центриране отляво и се възползва от неразчетено излизане на стража на Аталанта, но това не беше достатъчно за частичен обрат.

novsport.com

Снимка: twitter.com/sscnapoli

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]