П. Ковачев: Локомотив (Бс), с лиценза на Планиница, не е по-различен от останалите отбори

0

Свети Никола загуби гостуването си на Локомотив Бургас. „Светиите” отстъпиха в дербито на XI кръг на „А” Областна футболна група с 0:2. След срещата наставникът на тима Павлин Ковачев бе доста афектиран, но ден по-късно коментира поражението за KotaSport.com.

„Играхме добре, но на тази кална поляна нямаше как да се получи. Въпреки това, теренът не бива да ни служи за оправдание, тъй като той е еднакъв и за двата отбора. Отборът на домакините си вкара положенията, а ние не можахме. За съжаление тръгнаха слухове, че наши състезатели са играли симулативно в този мач. Искам ясно и категорично да заявя, че вярвам на момчетата от нашия отбор и изобщо не се съмнявам в тяхната лоялност. Няма как да подмина и нещо друго. Имайки предвид, че досега с Благо Митрев и с Коце Джамбазов никога не сме имали каквито и да е дрязги, от тях двамата чух приказки, които не им прилягат. Разочарован съм и съм огорчен от това, което се случва в „А” ОФГ, а именно – едно отборче и по-точно ръководството му, което се опитва да е фактор на „село”, използва всякакви средства, за да изпълни целите си. А какви са те – не знам и не ме интересува! Благо ме изненада с констатацията си: „Много сте надъхани за мача”, Джамбазов пък ме укори, че не сме отложили мача, защото имали контузени. Срещу всички отбори играем по един и същ начин. Локомотив, с лиценза на Балкан Планиница, не е по-различен от Зайчар, Царево, Равда, Приморско или който и да е друг отбор от област Бургас! В събота ние също не можехме да разчитаме на няколко от титулярите. Но защо да отлагаме още мачове, като зимата идва, а имаме и още един отложен мач?”, заяви Павлин Ковачев. Той коментира и съдийството в срещата.

„Целият двубой го има в Youtube и от там може да се уверите как главният съдия нямаше смелост да отсъди наказателен удар за нас през първото полувреме, нямаше смелост да накаже и дори да изгони Джамбазов за удар без топка и симулация! Не мога да пропусна момента, когато само главният съдия видя нарушение в наказателното поле и свири наказателен удар за домакините. Едно от най-хубавите неща в срещата бе, че зад топката застана Джентълменът Митко Трендафилов, който изкара топката в аут! Надявам се младите момчета да се учат от него, защото такива футболисти вече няма!”, завърши Председателят на УС на СФК Свети Никола.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК