Първо в KS: Драмата е пълна! Нефтохимик се отказа от Б група!

1

След страхотната новина за победата на юношите на Нефтохимик, последва студен душ. Мъжкият отбор на „шейховете“ няма да участва в Б група от следващия сезон, научи ексклузивно KotaSport.com.

На днешната първа тренировка на играчите ще бъде казано, че отбор за професионален футбол няма да има и те ще бъдат пуснати да си търсят други тимове. С действащи договори в момента са седем футболисти. При отпадане в аматьорските групи обаче, контрактите стават невалидни.

Не е ясно къде Нефтохимик ще играе от следващия сезон. Възможно да е в Югоизточната В група, възможно е и в областните дивизии.

Основната причина за отказа за участие във втория ешелон е липсата на гаранции за осигурено финансиране. От община Бургас на този етап не дават такива, а местният бизнес отказва да участва. Единствен Павел Бошнаков има готовност да дава пари, но те не са достатъчни за професионален футбол. Преговорите с Николай Филипов не са довели до успешен край, същото важи и за останалите бизнесмени, които бяха анонсирани като евентуални спонсори на клуба. Местните полици пък показват пълна аморфност по проблемите.

Така Бургас остава без отбор в професионалния футбол. „Честито“ на всички любители на тази игра и на спорта!

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
поморие
поморие
6 години по-рано

Спокойно! Ще ви мине. И Поморие нямаше професионален отбор дълго време, но медиите не тръбяха така.