Предраг Пажин за завръща във футбола

0

В петодивизионния ФК Карабунар, който е участник в Пазарджишката „Б“ ОФГ – Север, ще се окаже съвсем скоро някогашният национал на България Предраг Пажин. Това съобщи пред репортер на „Пазарджишка Марица“ кметът на селото Иван Каменарски, който е и председател на местния ФК Карабунар. „Уточнявам, че Предраг ще дойде в качеството си на футболист, а не на играещ треньор“, заяви Каменарски.

От доста време той търси подходяща фигура, която да поведе с чисто лидерски качества местните момчета в отбора и смята, че Пажин може да изпълни тази задача. „Играем не лошо, но все нещо не ни достига, за да имаме необходимата увереност и самочувствие. Мисля, че човек с визитката на Пажо може да ни даде това“, каза още Каменарски.

За последно 44-годишният Предраг, който живее основно в България, беше треньор на Локомотив (Мездра), а преди това води за кратко и Ботев (Козлодуй).

Кариерата му започва през 1991 г. за ФК Сутиеска Никшич. В България играе за Левски (София), Спартак (Плевен), Локомотив (Мездра) и Ботев (Козлодуй). В чужбина е носил екипите на Рудар (Плевля), Партизан, Коджаелиспор, Бенджин Гуан, Шахтьор (Донецк) и Ландон Лунен. В периода 2000-2004 г. записва 32 мача за националния отбор на България, участник на Евро 2004. Окончателно приключва с професионалната си кариерата на футболист през 2010 г.