Поморие дарява 5000 лв. на пострадалите в Хитрино

0
-

Кметът Иван Алексиев внесе в Общински съвет Поморие извънредна докладна записка, с която предлага 5000 лв. да бъдат дарени за пострадалите след взрива на влаковата

[sociallocker id=5830]

композиция в Хитрино.

Предложението е средствата да бъдат осигурени от дейност „резерв за непредвидени и неотложни разходи” от бюджета на Общината.

„Това не е просто благотворителна кауза, а е морален дълг хората, изпаднали в беда. Община Поморие е съпричастна с трагедията на всички, останали без близки и без дом, и финансовите дарения са част от цялостната подкрепа, която в момента им е нужна. Вярвам, че с общи усилия ще допринесем за по-бързото възстановяване на пострадалите, защото неведнъж сме показвали колко силни и единни можем да бъдем в тежки ситуации”, коментира кметът Иван Алексиев.

През 2014 г. Община Поморие подпомогна с 10 000 лв. семействата, засегнати от наводненията във варненския квартал „Аспарухово“, както и пострадалите в град Мизия с 5 000 лв. През 2012 г. бяха дарени 3000 лв. за ремонт на разрушена от наводненията къща в село Бисер, а само преди няколко месеца, в края на март, отново по инициатива на кмета Иван Алексиев бяха дарени 5000 лв. за опожареното основно училище „Христо Смирненски” в Карнобат.

Всички, които искат да помогнат на пострадалите от Хитрино, могат да изпратят SMS на номер 1466. Всеки SMS е на стойност 1 лев без ДДС. Активирана е и дарителската банкова сметка, която се отваря при извънредни ситуации:

IBAN: BG64UNCR 76301078660913

BIC: UNCRBGSF

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]