Петър Хубчев: Все още отборът няма лидер

0
-
-

Селекционерът на България Петър Хубчев направи любопитен коментар след добрата игра на трикольорите срещу Франция, въпреки че загубихм на стадион “Васил Левски” с 0:1. Специалистът похвали играчите, но обяви, че и в днешния двубой е нямало лидер, а по-доброто представяне през втората част не се дължи на влизането на Краев, което не било от “такова значение”. Също така Хубчев призна, че трепери заради предстоящото гостуване на Люксембург.

“Не бих казал, че голът ни смути. Точно обратното. Малко след този гол започнахме да играем. Първият съдийски сигнал ни смути, излязохме неуверени и с по-голям респект към Франция. Не само след почивката, но и през по-голямата част от първото полувреме се представихме добре. Не бих отличил нито един от този отбор. Няма лидер, така беше и в този мач. Второто полувреме беше по-добро”, каза Хубчев, който бе попитан дали това се дължи на влизането на Божидар Краев.

“Божидар Краев не е от такова голямо значение. Схемата беше друга и второто полувреме беше малко по-добро – разясни Хубчев. Но не трябва да забравяме, че Франция е в Топ 3 на света, а играхме като равен с равен. Само преди няколко месеца се сравнявахме с други отбори. Вярвам на тези момчета, както и на още десетина извън отбора, но не трябва да се заблуждаваме и да признаем, че това е максимумът. Повярвайте ми – благодарен съм и вярвам на тези момчета”, отговори селекционерът.

“Сигурен съм, че ще се чуят доста положителни гласове и коментари. Сега започвам да треперя и се притеснявам от Люксембург. Всичко друго освен победа ще е провал, защото там ние ще сме фаворит. Умора и пътуване не са оправдание”, призна опасенията си Хубчев за следващия противник на трикольорите.

“За мен най-важното е, че показваме тази прословута борбеност, която много поколения са показвали. Но това е малка крачица. Има много какво да подобряваме и в този компонент, и в много други”, завърши специалистът.

loading...