Петър Дочев: Обещавам красив волейбол!

0
-

Волейболният Дея Волей афишира амбиции да атакува Суперлигата през настоящия сезон. През уикенда тимът участва на турнир в Пловдив, където победи домакините от Строител с 3:1, а след това и Виктория Волей с 3:0. На финала бургазлии отстъпиха с 1:3 на силния тим на Дунав (Русе), който ще им бъде и основния конкурент във Висшата лига. Ето какво сподели треньора на Дея – Петър Дочев след края на надпреварата.

– Г-н Дочев, как оценявате представянето на тима в Пловдив?

– Турнирът беше много полезен за нас, като новосформиран отбор. Видяха се доста хубави неща, които успяхме да изработим в този кратък период с момчетата. Естествено, имаше и минуси. Това е повод да се замислим какво още имаме да вършим като работа. В крайна сметка съм доволен от волейбола, който демонстрирахме, въпреки че не успяхме да спечелим надпреварата. Останахме втори, но аз съм оптимист от видяното.

– Кой се очертава да бъде най-големият ви конкурент?

– Основният съперник, с който се сблъскахме и на турнира, е Дунав (Русе). Тим с доста стройна организация и стабилно финансиране. Успели са да съберат състезатели от цяла България. Смятам, че това ще е отборът, с който трябва да се съобразяваме. Лично моята цел е да играем добър волейбол и естествено да успеем да се класираме за участие в Суперлигата, за което имаме потенциал да се случи.

– Какво да очакват хората, които ще дойдат на първия ви мач в зала „Младост“?

– Празник на волейбола, който ще бъде съпроводен с едно грандиозно откриване. Със сигурност, това което ще видят, рядко се случва в нашите зали и им обещавам да се насладят на хубав волейбол, което да бъде идеалния завършек на една хубава вечер.