Парите на Мартин Петров са инвестирани в биткойни

0

Наглата служителка на „УниКредит Булбанк“ Ирина Чавдарова Аткова, ограбила сметките на бившия национал по футбол Мартин Петров, е избягала зад граница досущ като фалиралия КТБ Цветан Василев. Според вътрешна информация парите са инвестирани в криптовалутата биткойн.По кражбата, за която на 17 ноември спортистът подаде жалба срещу банката в Софийска градска прокуратура, е образувано разследване в Националната полиция.

В жалбата футболистът твърди, че установил измамата на 18 август т.г. при посещение в клон на „УниКредит Булбанк“. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора за личен банкер Ирина Аткова е прекратен още преди 10 месеца. В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции. Шокът дошъл малко по-късно, когато нападателят поискал официални справки за движението на парите му. Оказало се, че в периода 2007-2017 г. без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки. Сред тях дори теглене на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и откриване на депозити и превеждане на суми на трети лица, които футболист №1 на България за 2006 г. не познавал.

Разследващите обаче не могат да открият Аткова, за която се публично твърди, че е била любовница на футболиста. Оказало се, че крадлата е изчезнала предвидливо в чужбина и не може да бъде разпитана. Затова се очаква до дни Ирина Аткова да бъде обявена за издирване с европейска заповед за арест. Разследването, което вече е поето от Столична следствена служба, се натъкнало и на друг проблем. Банкерката вероятно е унищожила част от документите по трансферите на пари от сметката на Петров и така част от следите не могат да бъдат открити.

Вече не тайна, че Мартин Петров се е предоверил на личната си банкерка. 38-годишният талант от Враца й дал електронния си подпис и пълномощно да оперира със сметките му, докато дълго време ритал в чужбина. Освен това разрешил на Аткова да използва парите му, за да „играе“ с тях на фондови борси. Засега колко точно е гепила крадлата, избягала в чужбина като „маститития” банкер – Цветан Василев, остава мистерия. Първоначално бе съобщено, че от сметките на футболиста са източени близо 4 милиона лева. Според твърдения на „Уникредит Булбанк“ обаче злоупотребите са за около 400 000 лева.

Показателен е фактът, че адвокатът на Мартин Петров внесе в Софийския градски съд иск срещу „Уникредит Булбанк“ за 3,864 млн. лв и 48 762 лева лихви… Според банката Петров лично е подписал всички документи, а част от преводите са направени с електронния му подпис. Ако не е искал да прави това, то е бил подведен, пише още „Уикенд“.

Според запознати „УниКредит Булбанк“ вече са възстановили част от сумата на Мартин Петров, но колко точно, не е ясно.

loading...
предишна статияГришо се снима със Супермен (СНИМКА)
Следваща статияНотингам ще търси нов мениджър