Официално от УЕФА: ЦСКА-София е нов клуб – няма да играе в Европа, Левски се класира без бараж

0
-
-

ЦСКА няма да играе в Европа през следващите 2 сезона. Това официално обявиха от УЕФА. Въпреки опитите на Борислав Михайлов да помогне на „армейците“, от централата приемат ЦСКА-София за нов клуб, а не за правоприемник на автентичния ЦСКА. Именно по правилото за нов клуб, ЦСКА-София няма право да участва в евротурнирите за период от 3 години. Една вече изтече, но остават още 2.

Ето и текста на писмото на УЕФА:

УЕФА реши да отхвърли искането за изключение, отправено от Българския футболен съюз (БФС) във връзка с допустимостта на ПФК ЦСКА-София да участва в състезанията си. Това решение е взето в съответствие с член 12, параграфи 2 и 3 (Определяне на кандидата за лиценз и правило от три години) на Управителния орган на УЕФА за клубните лицензи и финансовите правила за честна игра (CL & FFP). Българската футболна асоциация (БФС), чрез своя президент Борислав Михайлов, подаде заявление за изключение от УЕФА на 12 май 2017 г. и полага всички усилия да сътрудничи и да убеди организацията, че това искане е основателно. Въпреки това, след внимателна преценка, УЕФА стигна до заключението, че ПФК ЦСКА-София, след промените в правната си структура през юни 2016 г., е в противоречие с член 12 от CL & FFP и „тригодишното правило“. В резултат на това ПФК ЦСКА-София може да не кандидатства за лиценз на УЕФА за клубни състезания на УЕФА за следващите два сезона (2017/18 и 2018/19).

Документ: sportal.bg

След като от УЕФА извадиха ЦСКА от евротурните, стана ясно, че Левски ще играе в предварителните кръгове на Лига Европа. Това ще се случи, без на „сините“ да им се налага да играят бараж срещу Верея. Вместо тях, със старозагорци ще спорят Дунав (Русе) или Локомотив (Пловдив).

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

loading...