Оперираха олимпийската медалистка Елица Янкова

0

Бронзова олимпийска медалистка Елица Янкова е претърпяла операция на рамото. Тя ще се възстановява девет месеца и пропуска започващото през тази седмица държавно първенство в Сливен.

„На практика пропуска целия сезон, но останалите са добре и ще участват. Подготовката ни върви по план,“ заяви старши треньорът Петър Касабов.

Шампионатът е от четвъртък до неделя и е първото по новите правила, въведени от Международната федерация (UWW). Форматът на напреварата ще бъде в два дни за всяка категория.

В края на януари националките направиха първа проверка за сезона с участието на турнира „Иван Яригин“ в Красноярск. Там Биляна Дудова и Мими Христова останаха пети, а Тайбе Юсеин допусна грешка на старта и загуби.“

„Момичетата направиха силни срещи, доволен съм. И Биляна, и Мими трябваше да се борят за бронза срещу рускини по едно и също време. Домакините отказаха да разделят срещите. Но иначе и двете показаха най-доброто от моментната си подготовка. Китайките са много добри, водени от Симеон Щерев. На тях обаче им предстои азиатско първенство затова са на съвсем друг етап от подготовката си. Надявам се с тях да можем да направим съвместни лагери,“ допълни Касабов.

А иначе от двудневния формат на състезанието се оплакаха и нашите национали. Заради кантара всяка сутрин преди състезателния ден борците стават в 6 часа. А поради големия брой спортисти надпреварата мина без почивка.

На родното първенство схватките ще започнат с класическия стил при мъжете на 15 февруари в зала „Васил Левски“. Жените са в петък, 16 февруари, а мъжете в свободния стил през уикенда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук

Enter Captcha Here : *

Reload Image