Обещаха пари в Добруджа

0
-
-

Футболистите на Добруджа бяха пуснати във ваканция, която ще продължи до 10 януари. Старши треньорът на “жълто-зелените” Диян Божилов заяви, че е решил да даде по-дълга почивка на състезателите на база свършената работа през първия дял от шампионата в Североизточна Трета лига. Добричлии са убедителни водачи в класирането с актив от 41 точки, като имат преднина от 8 точки пред втория Суворово. В изиграните 15 мача добруджанци постигнаха 13 победи и 2 равенства при голова разлика 50:6.

“Считам, че лидерската позиция е напълно заслужена, което не означава, че трябва да се отпускаме или успиваме. В тази връзка желанието ми е да ангажираме поне 1-2 нови попълнения, които да повишат конкуренцията и да вдигнат нивото ни на представяне. Постове не искам да конкретизирам, като тази “свежа кръв” в перспектива трябва да стане част от гръбнака на тима при желаното влизане във Втора лига. Не бих се отказал от още качествени подкрепления, но всичко зависи от финансите, с които ще разполагаме. Надявам се решенията, които ще се вземат по време на Общото събрание на клуба на 11 декември, да внесат нужната стабилност и да дадат тласък за развитието на футбола в Добрич”, коментира наставникът на Добруджа.

Легендарният плеймейкър и любимец на “Дружба” разкри, че е обявил пред футболистите, че имат срок най-късно до края на годината да го информират дали ще продължат да защитават жълто-зелената фланелка и през пролетта. “Поне на този етап никой не е казал, че иска да напуска, но умишлено сме фиксирали тази дата, за да можем да реагираме при друг развой. Имаме уверение от ръководството, че дотогава всичко дължимо като заплати и премии ще бъде изчистено, за да започнем Новата година с повишено настроение и енергия по пътя към достигане до целта Втора лига”, не скри оптимизма си пред “Добруджанска трибуна” Божилов.