Новата звезда на ЦСКА-София: Лудогорец и Левски ги е страх от нас, ще бием „сините“ 5 пъти (ВИДЕО)

0
-
-

Роланд Алберг – новото попълнение на ЦСКА, сподели пред камерата на БиАйТи за срещата си с Гриша Ганчев, за шампионските амбиции на Червените и за битките с „Левски“.

„В Европа футболът е спорт номер едно, докато в Америка се нарежда на четвърто, дори пето място. Трудно е да ги сравниш. Там разчитат много повече на физическите си качества, тичат 90 минути без да спират. Тук се набляга много повече на играта с топка, притежанието. И на двете места играта е добра, но аз предпочитам Европа. Когато бях по-малък винаги си мечтаех не просто да играя, а да живея в Америка. И когато получих тази възможност просто реших,че трябва да се възползвам. Смятам,че беше много полезно преживяване за мен, но дойде време да се върна тук и за това и подписах с ЦСКА. От отбора проявяваха интерес към мен от няколко месеца – дори се опитаха да ме привлекат още миналия летен трансферен прозорец. Но за жалост не се случи. Въпреки това те не се отказаха, продължиха да ми звънят и накрая просто избрах България и ЦСКА. Мога да говоря за нивото на футбола в ЦСКА- тук то е страхотно. Играчите- от вратаря до нападателя са страхотни. Мисля,че ключът към успеха е да се сработим като отбор. Разбира се,че не може във всяка игра да печели с 3-4 на нула. Но ако запазим нагласата и жаждата за победа ще е достатъчно , за да спечелим титлата“, сподели Алберг.

Той коментира и дали ЦСКА има силите да спечели титлата този сезон. „ Да, няма да е лесно. „Лудогорец“ е нашият най-основен основен противник. Но аз ги гледах предишния път в мача за Купата – не им харесва да играят срещу нас и мисля,че даже леко ги е страх от нас. Убеден съм на 100 процента,че ако имаме правилната нагласа, ще спечелим титлата“.

На въпрос „Другият основен противник на ЦСКА е Левски. Какво мислиш за отбора, предстоят ви 5 мача с тях, как ще се справите?“ Алберг отговори така: „Смятам, че това е най-голямото дерби в България. Червени срещи сини. Мисля, че Левски ги е страх от нас този сезон. Ще спечелим всички 5 мача.

Ето какво каза за срещите си с Гриша Ганчев: „Срещнах и с него, и със сина му. Страхотни хора са и двамата. Това, което си казахме си остава между нас, но това, което мога да ви споделя е, че му обещах да дам всичко от себе си за ЦСКА и за феновете. С този собственик и с качествените играчи, които имаме, можем да постигнем всичко тук в България. Ще видите“.