Неймар от Симитли: Не бих напуснал ЦСКА 1948

0
-
-

Новата звезда на ЦСКА 1948 Андон Гущеров говори пред официалния сайт на клуба за това как се чувства в отбора. Въпреки че отбеляза два поредни хеттрика и добави още два гола, Гущеров със скромна усмивка заявява, че тези попадения са факт благодарение на целия отбор и не иска да бъде наричан звезда. Амбицията му е да помогне на „червените“ да спечелят промоция за Втора лига и да върне отбора там, където му е мястото – на върха.

Гущеров е роден на 16.02.1990 година в Петрич. Първите си стъпки във футбола прави в ДЮШ на Беласица при треньора Любомир Личков. През 2006 година заминава за Испания заедно с родителите си, които работят там. Две години играе в юношеския състав на Атлетик (Билбао). Предлагат му да остане там, но носталгията по родината надделява и той се завръща в Петрич.

– Здравей, Андоне. Вече повече от месец си част от ЦСКА 1948. Как се чувстваш тук?
– Чувствам се страхотно. Със съотборниците ми сме като едно голямо семейство и всички се разбираме отлично. Работи се изключително професионално – и като тренировъчен процес, и като възстановяване, и като организация.

– Вече имаш 8 гола на сметката си и даваш сериозна заявка да се превърнеш в един от любимците на публиката…
– Отбелязах 8 гола, защото до мен са моите съотборници. Не искам да бъда наричан звезда. Просто се надявам да продължавам да отбелязвам голове и да помогна на отбора да постигне целите си.

– Интересът към теб определено расте. Неймар от Симитли (отборът, от който дойде в ЦСКА 1948), Алигатора – това са само част от прозвищата, с които вече си известен.
– Радвам се, че се харесвам на феновете. Искам да продължавам да ги радвам, пък на тях оставям творчеството.

– Носят се слухове, че други отбори наблюдават изявите ти. Как ще коментираш това?
– Не се интересувам от слухове, не следя какво се говори. Аз съм в ЦСКА, искам да играя в ЦСКА и да постигна целите, които сме си поставили. Не бих напуснал този отбор.

– Не съжаляваш ли, че напусна Испания?
– Не. Независимо от предложенията на моя треньор Микел, аз не виждах как мога да заиграя в мъжкия отбор. Причината е, че там се допускат само баски и за футболисти чужденци и дума не може да става.

– В Югозападната Трета лига конкуренцията е жестока. Повечето отбори имат дългогодишни традиции и в последните години са играли на професионално ниво.
– Конкуренцията наистина е жестока, но аз съм сигурен в нашите възможности и в това, че сме най-добрият отбор в групата. Трябва ни още малко време и ще покажем на какво сме способни.

– Предстои мач с Рилски спортист (Самоков) (днес от 17:00 часа). Какви са очакванията ти?
– Разбира се, очаквам победа. Във всеки мач излизаме за трите точки и друга алтернатива пред нас не съществува.

– Какво ще пожелаеш на феновете?
– Искам да им пожелая да ни подкрепят, защото те са сърцето на един отбор. Ние ще даваме всичко от себе си и ще се борим за успеха на всяка цена.

Агенция БЛИЦ