Национал обиколи земята за мача в града на Магелан

0
-

За да се завърне в националния отбор Михаил Александров се превърна в истински Магелан, за да може да играе в града на легендарния мореплавател -Лисабон. Бившият играч на Лудогорец ще навърти близо 22 000 километра с клубния си тим Арсенал Тула и с „лъвовете“ само за 9 дни. Причината за голямото пътешестване е, че 2 дни преди прибирането си в София за лагера на нашите, Александров трябваше да пътува от Москва за Хабаровск, където победи местния СКА-Енергия с 2:1. Само двата полета по тази дестинация са 12 300 километра. В сравнение с тях разстоянието между Москва и София от 1 777 километра е като между хола и тоалетната. Дестинацията София – Лисабон прибавя още 5 600 километра.

Иначе Михаил Александров заяви, че всички в тима трябва да подходят сериозно към предстоящата контрола със Саудитска Арабия. Юношата на ЦСКА призна, че ще бъде използван като защитник, на какъвто пост действа и в клубния си отбор -Арсенал Тула.

„Може би името заблуждава хората, но аз съм гледал един-два мача на Саудитска Арабия и твърдя, че са стойностен отбор. Трябва да се подготвим добре и да подходим сериозно. Няма значение, че става въпрос за контрола. Ясно е, че квалификациите са по-важни, но ще е хубаво ако влезем в тях със самочувствие от няколко добри резултата в приятелските мачове“, коментира Александров при пристигането си в България.

„Не знам дали съм обявен в състава като защитник, но говорихме да играя на този пост. В Русия играя на същата позиция и натрупах доста опит, надявам се да го покажа и в националния отбор“, каза футболистът на Арсенал Тула.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]