Мегасблъсък между Антъни Иванов и бразилски ас на международния плувен турнир за купа „Бриз“

0
-
-

425 състезатели от 6 държави ще спорят за отличията и наградите от петък до неделя на басейна в „Меден рудник“.

Изключително силен се очертава да бъде третият Международен турнир по плуване за купа „Бриз“. Прогнозите са това състезание в Бургас да бъде най-яркото на клубно ниво у нас за последния четвърт век.

В атрактивната надпревара, която е залегнала в спортния календар на община Бургас за 2017 година от 6 до 8 октомври на басейна в „Меден рудник“, ще се включат 425 състезатели от 6 държави – Бразилия, Турция, Хърватска, Молдова, Румъния и България.

С международния турнир за купа „Бриз“ ще се отбележи 20-годишният юбилей от създаването на клуба организатор на проявата.

Зрителите ще се насладят на плувните умения на състезатели в четири възрастови групи – от най-малките, родени през 2008 година, до такива от набор 2001 и по-големи.

Очертава се мегасблъсък между звездата на родното плуване Антъни Иванов и бразилският ас Нелсон Силва. Спорът ще бъде за паричната награда по точковата система на Международната федерация по плуване.

Кариерата на 18-годишния Антъни върви във възходяща линия, като през този сезон стигна до бронзов медал на Световното първенство за юноши и до осмо място за мъже. Коронните дисциплини на Антъни Иванов са в бътерфлая, но се очаква родният талант да хвърли ръкавицата на Нелсон Силва и заяви участие и в гърба.

Именно в този стил е силата на 30-годишният бразилец, който има сребърни медали на 100 и 200 метра на Световна купа и е постигнал десетки национални рекорди на страната на кафето.

За плувците с най-добри постижения наградният фонд е съответно 150, 100 и 50 евро за първо, второ и трето място.

Ще бъдат раздадени и над 300 предметни награди от световни марки- артикули за плуване, козметика.
Осигурени са ваучери за уикенд за двама по родното Черноморие на най-добрите в турнира.

В началото на състезанието е предвидена серия за хора с увреждания.

Официалното откриване на Международния плувен турнир е на 6 октомври /петък/ от 16:30 часа.
Входът за зрители на басейна в „Меден рудник“ ще е безплатен.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]

loading...