Левски се прицели в Мата от Испания

0
-
-

Левски прави опит да привлече голмайстора на испанската втора дивизия Хайме Мата, научи БЛИЦ СПОРТ. 29-годишният нападател е част от тима на Валядолид и в 20 мача от началото на сезона има 16 гола и 3 асистенции. Голаджията е бил наблюдаван лично от Асен Букарев и одобрен от треньора Делио Роси.

Мата има договор с испанския тим до лятото на 2018 година и вече може да преговаря с всеки тим. За да не си тръгне без пари през лятото, от Валядолид са готови да го продадат през януари. Желанието на „сините“ също е да го вземат веднага.

Интерес към него обаче не липсва и от други отбори. Най-усилено от голмайстора се вълнува елитният Алавес, който се бори за оцеляване.

Левски обаче се надява, че може да го привлече с бъдещото си участие в евротурнирите, както и с това, че се бори за титла и Купа на България. Самият Мата е признал, че няма против да играе в клуб извън Испания, който се е прицелил в трофеи. През цялата си кариера той се е подвизавал единствено в родината си и вече е готов да покаже качества и в други първенства.

Хайме Мата е роден на 24 октомври 1988 година и е юноша на мадридската школа Галактико Пегасо. Впоследствие стига до първия отбор, където показва качества и е привлечен от Райо Валекано. Даван два пъти под наем, след което преминава като свободен агент в Леида, а след това изкарва две годинив Хирона. Пристига като свободен агент във Валядолид през лятото на 2016 година и е твърд титуляр в тима.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ