Левски и ЦСКА се обединиха срещу разпределението на парите от ТВ права

0
-
-

В понеделник предстои среща на клубовете, БФС и представителите на фирмата, която притежава правата върху телевизионното излъчване на мачовето от Първа професионална лига. Очакванията бяха, че тя ще е рутинна, пише sportnamasa.com. В нея би следвало просто да бъде подписано автоматичното продължаване на контракта, според който отборите разпределят около 5,5 милиона лева за сезон 2017/2018 г.

Но последните индикации са, че някои от водещите ни клубове, сред които грандовете ЦСКА и Левски, не са съгласни с начина на разпределяне на парите.

За миналия сезон най-голямата сума е взел шампионът Лудогорец, въпреки че тв рейтингите на мачовете на „червени“ и „сини“ са в пъти по-сериозни.

Не се говори за бунт или скандали, но е твърде вероятно да се стигне до повдигане на искане от водещите клубове за ново преразпределение на парите.

БФС не е страна по случая и няма да се намесва в такъв топ обсъждане или изготвяне на нова схема.

Футболният съюз има своите гарантирани 10 процента от тв парите, които изцяло отиват за детско-юношески и аматьорски футбол, както е според петгодишния контракт за правата на излъчване на мачовете.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК