Коловати отваря школа в България, може да поеме Велбъжд

0
-
-

Бившият национал Илиан Стоянов ще отвори втора футболна школа, този път в родния му Кюстендил. От няколко години той управлява FC Stoyanov в Япония, където прекрати състезателната си кариера и остана да живее. Коловати стопанисва и ресторант с българска кухня. Идеята на Стоянов е в Кюстендил да се направи школа, която да произвежда истински футболисти и личности.

„До края на месеца ми предстои да направя регистрацията в съда, с емблема, с Управителен съвет и всичко необходимо“, коментира Стоянов пред „Тема Спорт“. Според него е възможно след време япончета от школата му да тренират в Кюстендил, както и обратното. Той смята, че в следващите месеци времето му ще е разпределено 50 на 50 в България и Япония, за да може да следи всичко отблизо.

„По-нататък може да стане нещо и с Велбъжд и да ръководя и мъжки отбор, но засега е това. Предстоят ми срещи с родители, като начало школата в Кюстендил ще има четирима треньори, капацитетът ще е около 150 деца“, добави Стоянов. Той разкри още, че две-три сериозни фирми от Кюстендил са готови да му помагат. А що се отнася до базата – на първо време ще се разчита БФС да съдейства за изграждането на терен на „Странджата“.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]