Кирил Домусчиев плати половин милион за банкет в Евксиноград

0
-
-

Небето над морската шир край резиденция „Евксиноград“ се озари в цветовете на родния трибагреник от празничната заря по случай 125-годишнината от създаването на Параходство „Български морски флот“. Купонът в нощта срещу петък събра повече от 350 гости – търговски партньори, строители на кораби и контрагенти на БМФ, пише „Стандарт“.

Кирил Домусчиев, председател на Надзорния съвет на 125-летната компания и шефът на параходството Александър Калчев отвориха вратите на държавната резиденция за гала вечерята. В царската обстановка на красивия дворец те посрещаха едни от най-големите играчи на фрахтовия пазар в света, известни строители на кораби от Китай, реномирани доставчици на оборудване от Япония и САЩ, търговски партньори от почти цяла Европа.

Изисканите гости се наслаждаваха не само на уникалната архитектура и съхранената атмосфера от края на 19 в., но и на първокласните храна и питиета. За тяхното настроение цяла вечер се стараеха музикантите от фолклорен ансамбъл „Чинари“, а по-късно през нощта изпаднаха в унес от магическия глас на Васил Петров. Накрая Миро запя хита си „Гълъбо“ и накара гостите да притаят дъх, преди да затанцуват под ритмите на негови популярни парчета.

Корифеите в морския бизнес на глас си припомняха истории и хора отпреди десетилетия. Изпълнителният директор на БМФ Александър Калчев на перфектен руски език обясняваше тайните на успеха на компанията през последните години. След което той се обърна с реч на английски към всички гости: „БМФ не е само една морска компания. Това е семейство, много силен екип, много надежден партньор, който винаги спазва поетите обещания и се опитва да осигури първокласна услуга за вас“.

Представителите на китайски корабостроителници като основни доставчици на последните високоефективни кораби на параходството създаваха впечатление на мнозинство на изисканата гала вечеря. Сред тях се открояваше китайският посланик у нас Н. Пр. Джан Хайджоу.

Въодушевен от новината за героичното реми на неговия футболен тим „Лудогорец“ в Истанбул, Кирил Домусчиев затанцува със съпругата си и запя „Питат ли ме дей зората“ заедно с Миро.

„Надявам се всички от вас да присъстват и на 150-годишнината на компанията. Искрено ви го пожелавам и ще ви чакам“, заяви шефът на КРИБ. Попътен вятър и много нови успехи за БМФ и всички наши приятели, пожела Домусчиев пред множеството.

Водещият на празненството – актьорът Стефан Щерев, подари красива сребърна котва на изпълнителния директор на БМФ Александър Калчев и пожела неспиращ успех на компанията.

Фойерверките от празничната заря осветиха в морето далечните хоризонти, към които корабите на Параходство „Български морски флот“ ще плават през следващите десетилетия.

Според запознати с тарифите, тържеството е струвало поне половин милион лева на Кирил Домусчиев.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

loading...