Кирил Домусчиев напуска България, изнася бизнеса си

32

Ако правителството наистина увеличи минималната работна заплата на 510 лв., Кирил Домусчиев обяви че закрива бизнесите си и напуска държавата. Шефът на ПФК Лудогопец бе ксатегоричен в това свое намерение.-
„Това е терор над работодателите. Денонощно мислим как да правим бизнес, да инвестираме, да осигуряваме работни места. И държавата с това раздуване на заплатите, буквално ни банкрутира“ – коментира Домусчиев след заседание на УС на КРИБ.
Разградският паша дава работа на няколко хиляди души, с разнообразни заплати. Инженер с 20 годишен стаж и десетки сертификати, взима към 600 лв. Футболист с 1 година стаж на резервната скамейка взима 15 хиляди евро.
„Всеки бизнесмен цени ценните за икономиката кадри, и им плаща дойстойно“, казва Домусът. „Ако продължава така, скоро ще трябва да плащам на програмист или на доктор по химия, колкото на футболист. Разбирате, че това не е справедливо, те имат различен принос към стопанството“.
Бизнесите на Домусчиев са в областта на фармацевтиката, корабостроителството, спорта, недвижимите имоти и пр. Ако наистина напусне, Бойко Борисов няма да има с кого да си пие шампанското по 500 евро бутилката…

32 КОМЕНТАРИ

 1. Къде бе в коя държава ще те допуснат бе крадец и далавераджия? Каква конкуребция си ти ? Ще те смачкат и смачкат! Ти си никой! В България си също си нищо ,но се вземаш за нещо!

 2. изчезвай ,крадец, антикомунист , престъпник , окраде държавата , мама ти мошеник мръсен

  • Нещо си се объркал! Комунист отвсякъде – по произход и манталитет- а не антикомунист.

 3. Ами хубаво. Напущай. Ние напуснахме страната си,заради такива,като теб.келеш такъв. А имай късмета,да дойдеш при мен. Има гляма ветоятност!

 4. Отиваите си вън от България за да може да се завърне истинския Българин

 5. Тази гнусна хиена и лешояд олигофрен със самочувствие на цар,трябва да се вкара в затвора,мършата гадна и никога да не види свободата,лайнара миризлив!

 6. Гелосаният за пореден път доказва , че България за него е само една обикновенна дума ! За откриването на какви работни места говори този ЦИНИК? За работни места за 300 лв.- някъде и по малко ? Той на мафиотите , работодатели ли им казва – примери хиляди ? Какво е това работно място – след като за труда си чакаш заплата по 5-6 месеца ? И този безсрамник щял да си изнася бизнеса навън – КЪДЕ ? Няма в света място , където хората работят по нашия начин – да чакат заплата с месеци .

 7. Тоя от кога се има за бизнесмен? Крадец, съсипал Балкан, ПБМФ и някои далаверки благодарение на близостта му с Бойко.

 8. Този не трябва да го пускат извън България !
  Трябва да го устроят при бай Ставри в затвора !
  Там му е мястото !

 9. Те навън точно такива инвеститори като тебе чакат,които да плащат 230 евро заплатаШа ти скъсат….от бой.

 10. Е честно тоя ако се изнесе от Бг. с парите от обезщетението за безработица ще черпя цялата улица от кеф.Не мога да го трая не мога да го гледам и не мога да го дишам

 11. Чудя се как може преуспял човек в България да си навлече толкова гняв и негативизъм към себе си …В Германия мин.ставка на час е ….с данъка 7 Е х160 часа -1120 Е(2240лв)За там ли беше тръгнал Кирчо?За това има само един отговор -ПАЛЯЧО !

 12. Кирчо, за 500лв заплати за какъв банкрут говориш е,стига си плашил,че ще буташ правителства,някак си е смешно инженер или лекар да взима 600 лв,а Светльо Дяков не може да си напише името на български с 20 палки в евро заплата !!!

 13. Ние напуснахме страната си,заради такива,като теб.келеш такъв. А имай късмета,да дойдеш при мен. Има гляма ветоятност!

 14. Гельо, айде де, тя заплатата отдавна е 510 лева, ти още си тука. Айде, откога те чакаме теб и всички комунистически лекенца да се изметете. Само се чудя къде ще отидете толкова некадърни. Вие и добив на пясък в Сахара не можете да организирате, ако някой отзад не ви дърпа конците. Айде, чакаме ви! Кажете кога се махате, че да си отворим поне бутилка шампанско!

 15. Айде ве , още ли си тука. Само плашиш гаргите. Чакаме те с нетърпение да се изнесеш .

 16. Толкова много работодатели дори не плащат на служителите си. Поне с вдигането на минималната работна заплата ще могат да се покриват разходите на домакинствата за елементарни нужди-всичко поскъпва (ток, вода и пр.), но бизнесът не желае да вдига заплатите на подчинените служители. Това справедливо ли е?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук