Кирил Домусчиев губи половин милиард

0
-
-

Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев е под заплахата да загуби колосална сума в следващите месеца. Минусът в балансите на неговата бизнес-империя може да достигне 500 милиона лева. Това ще стане ако се докаже, че той е нарушил сериозно приватизационния договор при сключването на сделката за закупуването на БМФ.

Сигналът за нарушения е внесен в прокуратурата от вицепремиера Валери Симеонов. Става въпрос за извършване на големи съкращения на работници в структурата, както и драстично намаляне на тонажа на целия флот. Отделно, според сигнала, Домусчиев не е извършил и необходимите инвестиции в БМФ, които е поел с договора.

Ако тези обвинения бъдат доказани, сделката ще бъде анулирана и дружеството ще стане отново държавно. Това пък ще означава загуби за над половин милиард лева за футболния бос.

Яснота по скандала ще има в следващите месеци, като се очаква и люта битка на юридическия фронт. Домусчиев вече е ангажирал елитни адвокатски кантори, които ще бранят интересите му в очертаващата се война за БМФ.

Самият Домусчиев е категоричен, че обвиненията на Симеонов са напълно несъстоятелни и това лесно може да бъде доказано в съда.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]

loading...