Ивет Лалова ще се срещне с диабетици в Бургас

0

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова ще се срещне с диабетни пациенти в Бургас, София и Пловдив съответно на 23, 24 и 25 ноември. Инициативата е част от образователната кампания „Открито за диабета“, на която тя е лице от миналата година.

Кампанията се организира за пета поредна година от фармацевтична компания Sanofi България с подкрепата на Българска асоциация диабет, Национална асоциация на децата и младите хора с диабет и асоциация „Диабет Тип 2“. Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика и контрол на заболяването.

Затова организаторите на кампанията са осигурили безплатно измерване на кръвна захар:

Бургас, 21-23 ноември, от 9 до 12 часа, в аптеки „Фармастор“ с адреси: бул. „Демокрация“ №104 и ул. „Александровска“ № 53;

София, 22-24 ноември, от 9 до 12 часа, в две аптеки Ремедиум (на ул. „Иван Декоглу“ 34 и на ул.„Борис Христов“ 2А) и в аптека Фармастор на ул. „Ружа“ 1 (III-та градска болница);

Пловдив на 23-25 ноември, от 9 до 12 часа, в две аптеки от веригата 36.6 с адреси: бул. „Цар Борис III Обединител“ 62 и ул. „Гевгели“ 44.

Паралелно с това в трите града ще бъдат организирани безплатни образователни лекции „Диабет под контрол“ с водещи ендокринолози. В Бургас събитието ще е на 23 ноември (от 18 часа в зала „Георги Баев“ на „Морското казино“), в София – 24 ноември (от 19 часа в зала – на НДК) и в Пловдив – 25 ноември (18 часа в Дом на културта „Борис Христов“). Посетителите ще научат начините за превенция и първите симптоми на заболяването, както и как диабетните пациенти могат да постигнат добър контрол на заболяването, за да водят пълноценен начин на живот. На място ще бъде извършвано безплатно изследване на гликиран хемоглобин.

Гостите на всяко от събитията ще се срещнат и с посланика на „Открито за диабета“ Ивет Лалова, която ще разкаже как самоконтролът помага както в спорта, така и за преодоляване на препятствията, които животът ни поднася.

Снимка: jenatadnes.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК