Ивелин Попов удари по Любо Пенев: След мача с Малта не защити никого, а само себе се

0

Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов се върна към един от най-тежките моменти в своята кариера по време на участието си в предаването „Гостът на Sportal.bg“. Той разкри нови подробности около двубоя срещу Малта от европейските квалификации в края на 2014 година, когато самият Попов пропусна дузпа през второто полувреме, а България завърши 1:1 със скромния си съперник на ст. „В. Левски“.

„Четири години минаха оттогава горе-долу. Наистина беше доста тежко. Тогава ми беше много тежко, но с времето видях, че какви ли не величия са изпускали дузпи и на световни първенства, и на финал на Шампионска лига. Като че ли малко в България по-остро по мой адрес се изсипаха нещата. Аз не съм искал да изпусна дузпата нарочно. Напротив. Аз си броя всеки мач за националния отбор, всеки гол. За мен това е чест, гордост“, заяви Попов.

„Може би този пропуск ме направи по-силен. След този пропуск, след 7-8 месеца направих трансфера в Спартак (Москва). Тук се изсипаха какви ли не неща. Всеки ден имаше нещо ново. Стрес най-вече за моето семейство. И аз вътрешно съм си ги преживял нещата. Човек има и такива периоди в живота. Важно е, когато паднеш, да можеш да се изправиш. С хора около теб, които да ти помогнат за това“

Именно провалът срещу Малта впоследствие бе основна причина Любослав Пенев да бъде освободен от селекционерския пост. Попето сподели какво се е случило в съблекалнята, непосредствено след края на срещата, заявявайки също, че нито той, нито съотборниците му, са били защитени от Пенев в последвалите му медийни изяви.

„Просто така се случиха нещата. Това е треньорската професия“

„Никога след това не съм имал разговор с него. Аз си спомням тогава в съблекалнята – той ме попита какво стана. До мен имаше няколко футболисти и казах, че аз съм виновен. Те казаха, че няма такова нещо. Лично той и други футболисти. Спомням си Бодура (б.а. Николай Бодуров) каза, че няма такова нещо, а всички сме виновни. Просто после по медиите, като излизаше Любо, нито един път не защити никой от отбора. Най-вече мен трябваше да защити, защото цялата вина падна върху мен. Не го направи. Даваше интервюта и само себе си защитаваше. Негово мнение, негов избор, но това за мен не беше правилно.“, заяви за sportal.bg Ивелин Попов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук