Етър готви капани за Левски в двубоя на рекордите

0
-

Етър се кани да излъже и Левски в днешния интригуващ двубой на „Ивайло“. „Виолетовите“ показаха досега, че не се съобразяват с никого и в предишното си домакинство спряха победната серия на ЦСКА-София, пише „Меридиан мач“. Очакванията са на стадиона да има повече публика, отколкото срещу „червените“ според данните от предварително продадените билети, които са повече, отколкото за миналия мач.

Любопитното е, че точно мач между Етър и Левски държи абсолютния рекорд във Велико Търново – 40 000 зрители през 1969 г. при първото влизане на „болярите“ в елита. Двата отбора държат рекорда по посещаемост в старата столица и за настоящия век – 10 000 души през 2011 г., когато се срещнаха на осминафинал за купата.

Това ще е и първият двубой на електрическо осветление на стадион „Ивайло“, след като то бе възстановено след 18-годишно прекъсване.

Етър е в пълна готовност за битката – за първи път от началото на първенството абсолютно всички играчи са на линия и няма контузени и наказани. Пълноценно тренират и Венцислав Василев, и Иван Петков, които доскоро лекуваха травми, но двамата едва ли ще получат титулярно място.

Достатъчна интрига е и фактът, че в Етър е пълно с бивши левскари – доскорошният капитан на „сините“ Веселин Минев, Сашо Александров, Тодор Колев, Георги Сърмов, а двамата треньори Иван Вутов и Станислав Генчев също са били в Левски.

Веско Минев и Алвеша обаче бяха категорични, че са дали каквото могат на тима от „Герена“, но ще направят всичко за победата на Етър – отборът, който им подаде ръка.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]