Емил Михайлов: ЦСКА 1948 ще има успехи и в Първа лига! Стимулират съперниците на Левски и ЦСКА

1
-
-

Емил Михайлов е последното попълнение на ЦСКА за годината. Вратарят пристигна от Черно море, където през есента беше титуляр. Как се стигна до изненадващия трансфер? Ще научите от самия футболист.

– Емо, добре дошъл, как се стигна до преминаването ти в ЦСКА?

– Разтрогнах договора с Черно море. Тогава се свързаха с мен хората от ЦСКА. Чух добри отзиви за клуба и реших да предприема тази крачка в моята кариера.

– Мнозина се чудят какво те накара да смениш първото ниво на българския футбол –  с третото?

– От това, което чувам специално за ЦСКА, няма разлика между първо и трето ниво. По-скоро Трета лига не отговоря на организацията и условията в клуба. ЦСКА заслужава по-висока група. Но вижте, като условия, защо не и като футбол, няма разлика в българските отбори от Първа, Втора и дори Трета лига. Изключвам два, три, максимум четири отбора.

– Ясно е, че амбициите на ЦСКА за влизане във Втора лига са до голяма част изпълнени, как виждаш потенциала на тима?

– Да, едната крачка е направена, но  трябва да бъде направена и другата. Първо нека свърши успешно сезонът, като разликата с втория е още по-голяма и отрано се решат нещата. Това, което чувам от треньори и спонсори: целите на клуба са големи. Ако продължава професионалното развитие по същия начин, ще има още по-големи успехи, включително и в Първа лига.

– Имаш 16 мача тази есен за Черно море, което означава категоричен титуляр. Как изведнъж стана раздялата?

– Честно, и аз още нямам отговор. Така са решили хората. Имаше едно предаване „Ново начало“. Може би и те са искали някакво ново начало. Нещата в Черно море не вървяха по най-добрия начин тази есен и явно искат промени. Пожелавам им успех!

– Пазил си в по-долни нива на футбола. Каква е разликата между Първа и Втора лига, изключвам тези 3-4 клуба, които спомена?

– Разлика няма. Може би в темпото. Във Втора лига нещата не са толкова професионални. Хората не мислят толкова професионално. Но като качества на футболистите – няма разлика. Дори във Втора лига има повече българи, а те са по-добри от чужденците.

– Споделяш мнението, че в България се взимат чужденци на килограм, които пречат на развитието на българските таланти?

– Това е видимо. Има много примери как чужденци идват и преминават като комети, но дадени хора се облагодетелстват. Изключвам тези в Лудогорец и още неколцина в целия ни футбол. Други запомнящи се чужденци няма.

– Намерих статистика, в която имаш три гола за Рилски спортист. Впечатляващо!

– Не, един е и той случаен. Дори не помня мача, но Рилски спортист губеше 0:1. Всички бяха в пеналта на противника. Аз изтичах до центъра и ритнах към съотборниците. Никой не докосна топката и тя влезе в мрежата.

– Ясно, помислих си, че си от вратарите, които изпълняват дузпи?

– Не съм. Бих се радвал да бия дузпа, но никой не ми е гласувал доверие.

– А дузпаджия ли си при ловене на ударите от бялата точка?

– Честно казано, не знам как са статистически нещата. Но имам спасени дузпи, при това не една или две.

– Спасена дузпа, която няма да забравиш?

– Срещу Левски, когато бях в Дупница. Беше доста важен мач за Марек в чисто финансов план. Клубът ни беше в криза. Но много хора не обичат Левски, както и ЦСКА, затова стимулират съперниците им. Имаше доста сериозна премия от друг клуб за Марек. Спасих дузпа на Гаджев, после имаше и втора за Левски, която за малко не успях. Но мачът свърши 1:1.

– Взехте премията?

– Част от премията.

– Познаваш ли някои от момчетата в ЦСКА, с които ще играеш напролет?

– Да, играл съм с някои от тях. С Кирил Котев се засякохме в Черно море, с Бадема в Разград. С Хаджинииколов играхме в Марек. Други момчета знам като съперници.

– Мнението ти за техните качества, изключвам Гъргоров и Котев, които не се нуждаят от коментар?

– С Хаджиниколов се знаем от юношеските отбори на Славия. Кариерата, която направи, не отговаря на качествата му. Той може много повече. Същото важи за Гущеров. Не знам  и той защо не успя с по-сериозна кариера досега. Може би заради такива „хубави“ чужденци.

– Каза, че ЦСКА има отличен имидж във футболните среди. Откъде идва той, трудно е да се докажеш пред някого, докато играеш в „А“ окръжна група?

– От момчета в отбора, от други, които са минали през ЦСКА. Говорил съм от хора, които са наблюдавали мачове, как се работи в клуба. Казаха ми само хубави неща. Препоръчаха ми, че не бъркам с избора.

– Защо играеш с номер 33?

– Когато дебютирах за Рилски спортист в „А“ група, нямаше възможност да се избира номер. Имаше две фланелки за вратари – с №1 и с №33. Първата беше заета специално за тази среща. Затова реших, че 33 ще бъде моят номер и ще ми носи късмет.  Е, паднахме във въпросния мач с 1:2 от Локо София, при това с автогол.

– Не са сбъркали. Да завършим с едно пожелание към феновете на ЦСКА?

– Нека всички хора са живи и здрави. Да са по-позитивни. Феновете да следват ЦСКА навсякъде. Не всичко ще мине гладко, ще има миникризи. Да не се отчайват! Посоката е вярна. Нещата ще се случат! Иначе весели празници!

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Анонимен
Анонимен
6 години по-рано

Смешко кой тия подлоги на Домус ага ще ви следва!ЦСКА е на Армията Авиатори 1948 да мрете