В Етър се радват: Наказаха рефера П. Костадинов за „важна грешка, повлияла на крайния резултат“

0
-
-

Ръководството на Етър изрази задоволството си от факта, че жалбата му срещу съдийството на Петър Костадинов, който ръководи двубоя за Купата на България със Славия, е била удовлетворена. Ето какво пишат „болярите“ на официалния си сайт:

В „Етър“ получиха днес отговор от Съдийската комисия на БФС относно жалбата си срещу съдийството на Петър Костадинов на мача „Етър“ – „Славия“. След мача от клуба имаха куп претенции, като основната бе за отсъдените дузпи срещу „виолетовите“, които от 1:0 обърнаха мача до крайното 1:3.

Допусната е „явна важна грешка, повлияла на крайния резултат“, признават съдийските босове и уверяват, че реферът ще бъде наказан. Комисията има практика точните наказания на съдиите да не се обявяват.

„В Съдийската комисия при БФС е постъпила жалба от „Етър“ за срещата от 1/4 финалите на Купа България между отборите на „Етър“ и „Славия“. В същата са изложени твърдения за неправилни отсъждания на главния съдия Петър Кирилов Костадинов. Визирани са отделни ситуации в срещата.

На свое заседание на 21.12.2017 г. Съдийската комисия при БФС разгледа подробно описаните в жалбата ситуации.

Съдийската комисия при БФС констатира, че ръководството на главния рефер Петър Кирилов Костадинов е оценено в доклада на съдийския наблюдател. Констатирана е явна важна грешка, повлияла на крайния резултат. Поставена е съответната оценка, съобразно правилника за футболното съдийство.

Допуснатата явна важна грешка е оценена и от СК при БФС. С оглед на горното СК при БФС е санкционирала главния съдия Петър Кирилов Костадинов съобразно Правилника за футболното съдийство.

Молим Ви да имате предвид, че цитираният Правилник се прилага и в случаите, в които не е подадена жалба от съдийско естество. Това е така, защото БФС и Съдийската комисия са изградили стройна система за оценяване действията на всеки един съдия и съдийски наблюдател. Приетата система дава достатъчно основание за коректна оценка на представянето на съдийската бригада.

С оглед на изложеното по-горе Ви молим да имате предвид, че СК при БФС прилага стриктно и последователно Правилника на футболното съдийство, като Ви уверяваме че същото е сторено и в посочения от Вас случай“, се казва в писмото на Съдийската комисия на БФС.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]