В Бургас започва детската Шампионска лига

0
-

Очакваният с голям трепет детски турнир по футбол от регионалния формат „Мини Шампионска лига“, започва тази неделя в бургаската спортна зала Младост. Организатори по традиция са ДФК Звездичка и община Бургас. Това е седмо поред издание на същата тази зареждаща надпревара между детските градини и е по случай празника на морския град Никулден.

На Запад подобни масови състезания, с участието на порасналите вече бебета, се наричат футболни карнавали и са с наложеното определение детска Шампионска лига. Което пък повдига допълнително самочувствието на самите участници, техните най- верни фенове, а самата програма в началото и края, е пъстра също толкова, както в най- комерсиалния и силен евротурнир.

„22 учебни заведения ще се включат в четири групи разпределени. Ще играят всеки срещу всеки тази неделя през целия ден. Победителите във всяка една ще играят финали на 6 декември от 18:30, пак в зала Младост. Вече е студенко и предпочетохме да сме на закрито. Входът е безплатен, ще има награди, благодарим за подкрепата на община Бургас“ каза председателя на „звездичките“ Петър Алексиев.

Всяко едно учебно заведение ще играе със собствена екипировка- от главата до петите. В близкото минало футболната школа закупи такава за детските градини в които развива дейност, дари им я, а тя пък си влиза по предназначение при местни, национални и международни турнири.