Влиятелна дама става спонсор на Нефтохимик

0
-
-

Една от най-богатите жени в България, а и на Балканите може да осигури свеж финансов ресурс за ПФК

[sociallocker id=5830]

Нефтохимик. Цветелина Бориславова притежава частно пристанище в Бургас, тя е и акционер в една банка, собственик е на големи обекти в туризма. Има и портфейлни инвестиции в различни дружества.

Разговори с Бориславова са били водени от представители на община Бургас. Тя не иска да се ангажира със закупуване на акции от клуба, но е била склонна да сключи спонсорски договор. Все още не е ясна сумата, която би осигурила. Според вътрешни източници тя ще е не по-малко то 500 хиляди лева на календарна година. Подобен ресурс не би решил изцяло проблемите на дружеството, но все пак би дал известно спокойствие и сигурност. В момента най-големият спонсор е Павел Бошнаков, който през миналата година осигури над 800 хиляди лева. Ако Бориславова подпише договора, това ще е стъпка към финансовото стабилизиране на дружеството и неговото подсигуряване в по-дългосрочна перспектива. До този момент в клуба няма забавяне на плащанията, като футболистите са си получили всички дължими заплати.

Цветелина Бориславова проявява интерес и съм площи от терена на стадион Черноморец. Там обаче казусът е сложен заради натрупани дългове на ПСФК Черноморец и сложни отношения между акционерите. Все пак не е изключена и кръстосана сделка.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]