Бургазлии вдигат въстание срещу кражбата на стадион Черноморец

1

Митинг в защита на стадион Черноморец ще се проведе в събота от 10 часа.Проявата стартира пред сградата на община Бургас, а след това ще има и шествие до стадиона. Причина за масовата инициатива е опасността Бургас да загуби една от своите емблеми-стадион Черноморец. Това може да стане факт заради очакваната процедура на ПСФК Черноморец и удовлетворяването на кредиторите на клуба. Става въпрос за общ дълг от над 30 милиона лева. Най-големият кредитор на дружеството е неговия президент на Митко Събев и дъщерните му компании. Сборно клубът дължи към него над 15 милиона лева. Така вероятността Събев да вземе голяма част от стадиона чрез законови и полузаконови хватки е много голяма. Дружеството има и серия от други кредитори, което допълнително създава много голям риска за разпродажбата на стадиона. Той е останал единственият читав актив, с който клубът разполага.

Заради това се провежда и митингът в защита на стадиона. На него ще бъдат призовани всички институции да заработят по казуса Черноморец и истината за клуба да излезе наяви. Става въпрос за община, прокуратура, икономическа полиция и т.н. В същото време ще се подготви и продължителен обществен отпор. Очаква се на митинга да присъстват хиляди хора, които ще кажат своето „не“ на бъдещото разграбване.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
pisna_mi
pisna_mi
7 години по-рано

И срещу какво точно ще протестират ? Срещу закона ? Който иска стадион, да вади парите и да плати дълговете !
Да бяха протестирали през 2005 г., 2006 г., 2007 г. и т.н. Тогава си затваряха очите, хвалеха и Йоан и Събев и Херо и Балъков.
Сега ще се построят вероятно МОЛ, хотел, жилищна сграда, оранжерия, басейн, космодрум, зоологическа градина и т.н. каквото решат новите собственици. Това е реалноста и няма нищо срамно, нищо незаконно, нищо неморално.