Бошнаков: Всичко е ОК. Колкото съм дал на Нефтохимик, мога спокой­но да бъда спонсор и на Лудогорец

0
-

Подалият оставка npeдседател на Съвета на ди­ректорите в Нефтохимик Павел Бошнаков даде ин­тервю пред „Тема Спорт“, в което внесе яснота око­ло бъдещето на клуба. Той обяви защо напуска и ще продължи ли да дава пари за шейховете.

Г-н Бошнаков, окончател­но ли е решението ви да се оттеглите от поста пред­седател на Съвета на дирек­торите в Нефтохимик и какво ви накара да го напра­вите?

– Всичко в Нефтохимик си е окей. Какво Ви притеснява? Просто имам много работа, трябва да си развивам и фир­мата, за да мога да помагам повече на отбора. Това е всичко. Имаме си спонсорски договор до лятото. Аз даже давам много повече от това, което ми е по задължения. Просто го правя от любов към футбола. Не виждам про­блеми. Проблем ще е, ако об­щината иска да се откаже, за­щото сам не мога да издър­жам клуба. Засега не съм чул такова нещо. Няколко пъти съм говорил с кмета и той казва, че няма такова нещо. Отборът ще го има.

Може ли Нефтохимик да стане общински клуб?

– И да стане, това не ме притеснява. Аз продължавам да давам много повече пари от тях. Капиталът за мен не е главният проблем. Важното е Бургас да има отбор в ели­та, футболът в града да вър­ви. В момента тимът е до­бър. Имаме нужда от още два­ма-трима класни състезатели и спокойно следващата годи­на може да се борим за място в петицата, а защо не и в че­творката.

Защо напусна Благомир Митрев?

–  Той отдавна има покана за работа в Германия. Може би там му предлагат по-доб­ро заплащане и е нормално да отиде.

Значи няма притеснения за бъдещето на клуба или пък да има сътресения?

–  В момента аз не виждам такова притеснение. При мен няма такива сигнали. В момен­та, ако си изкараме отчети­те, съм убеден на 100 процен­та, че Нефтохимик няма една стотинка задължения като осигуровки, данъци, ДДС, нае­ми, такси. На футболистите една стотинка не им се дава на ръка. Всичко е по банков път. По-прозрачен клубът ня­ма как да е. Всичко е по евро­пейски начин. Така работя аз. Тертипът на работа няма да се промени. Защото аз не бих спонсорирал клуб, който се за­нимава с черни пари и глупо­сти.

Кой ще заеме вашето мя­сто?

– Не мога да кажа. Утре (б.а. – днес) ще имаме събрание. Ни­колай Тодоров в момента е сложен за председател на Бор­да на директорите. А за мя­стото на Благо Митрев, кой­то и да е, ще му помагаме. Ня­ма да го оставя. Просто има неща, които ръководството може да ги върши, без да се ан­гажирам аз. Имам си достатъ­чно работа. И колкото пове­че съм свободен, толкова по­вече ще мога да помагам на клуба.

Колко е бюджетът на Нефтохимик?

– По всяка вероятност

годината ще я приключим с около 2 600 000 лева

Зависи от победите и пре­миите. От там се променя. Все пак никой не може да прогнозира колко победи ще имаме до края на сезона. Това е бюджетът ни за календар­на футболна година – от ля­то до лято. Бяха заложени по-малко пари, но въпреки това успяхме да го увеличим. До края на май, началото на юни, с парите, които имаме да получаваме, отборът е подсигурен на 100 процента. За новия бюджет зависи как­ви цели ще гоним следващия сезон, както и новите дого­вори, които ще преподпишем. Говоря за футболисти с изтичащи такива. Към днеш­на дата всичко е платено. Утре (б.а. – днес) ще им пла­тим една премия, която дъл­жим на играчите. На виждам какъв е проблемът. Маса приятели ми се обаждаха от вчера (б.а. – вторник) да ме питат какво става с Нефто­химик. Нищо!?! Продължава­ме си по същия начин, както е било досега. Ако общината обаче има нещо предвид и аз не го знам, това е друг въ­прос. Голяма е цифрата, коя­то съм дал за Нефтохимик. С такава цифра аз мога спокой­но да бъда спонсор и на Лудогорец. И те няма да ми отка­жат спонсорство, ако е за първа линия на фланелките. Бургас трябва да има отбор в елита.

Какво се случва със ста­диона?

– Няма проблем. Ще продъл­жаваме да играем на „Лазур“. Наемът си го плащаме. Ние превеждаме пари за по два ма­ча напред. В момента подоб­ряват настилката. Това си е задължение на собственици­те.

Колко е наемът за ползването на „Лазур“?

10 хиляди лева без ДДС за един мач

Надявам се след време, ако заиграем още по-добре, да имаме повече публика. И тези пари да се избиват. Такава ам­биция имам – бургазлии да са доволни и отборът да играе добре. Вчера (б.а. – вторник) треньорът Христо Янев ми се обади и аз му казах, вашата работа е да биете. Той ми за­яви, но виж какви информации се пишат. Аз му казах, вие с играчите сте лицата, които може да потвърдите има ли нещо такова или не – да не сме платили. Заявих му, оти­дете на лекар и да Ви провери дали са ви платени осигуров­ките. Там най-лесно ще ви ка­жат. Няма нещо, което да не ви е платено. Какъв е пробле­мът тогава? Аз отдавна ис­кам да бъда освободен – от декември. Все не ми приемат оставката. Тя автоматично влиза в сила след три месеца, след като не ми я приемат. Ние не искаме да изнудваме никой. Аз ще продължа да по­магам с издръжката.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК