Арена Бургас ще бъде открита през март 2019 година

0
-
-

„Арена Бургас“ ще бъде официално открита през месец март 2019 година. Това съобщи проектантът на спортното съоръжение арх. Ивайло Петков от „10 архитекти“ ЕООД, който представи напредъка по изграждането на обекта по време на Building Innovation Forum 2017.

Арх. Петков разказа, че строителството на новата спортна арена е започнало през 2014 година и продължава вече три години, движейки се с бързи темпове. В момента обектът е на етап малко под кота нула.

Предвижда се „Арена Бургас“ да бъде завършена до края на 2018 г., а официалното й откриване да се състои през месец март 2019-та година.

Залата е проектирана като многофункционален обект, предлагащ пространство за практикуване на широк диапазон от спортове и културни мероприятия. Съоръжението ще се използва основно за лека атлетика, като отговаря на изискванията за провеждане на първенства от най-висок ранг.

„Още в началото решихме да направим площадно пространство пред арената, което да е достатъчно атрактивно и да привлича хората извън спортните събития“, разказа арх. Петков.

„Арена Бургас“ ще разполага с 54 000 кв.м площ, разделена на три подобекта – Блок А (основна зала), Блок B (открит етажен паркинг и тренировъчен блок), Блок C (открит етажен паркинг).

Блок А представлява многофункционална спортна зала с диаметър 100 метра и височина в центъра над арената 30 метра. Трибуните са амфитеатрално разположени по двете дълги страни на терена. В залата има възможност и за поставяне на допълнителни преместваеми трибуни.

Спортното съоръжение включва още тренировъчен блок, конферентни мултифункционални зали, лекоатлетическа зона за загряване, медиен център, коментаторски блок, ВИП зони и други.

loading...