Антони Белмонт остана загадка

0
-
-

В последните дни доста се зашумя около халфа на Левски Нелуц Рошу. Румънецът изигра само един двубой под ръководството на Делио Роси, а треньорът вече го определи за ненужен. В родината му се удивиха как сините са платили преди по-малко от половин година 100 хиляди евро за него, а вече не искат да го ползват. Развитие около Рошу ще има в началото на годината, когато в София пристига агентът на играча, който ще води разговори с ръководството на отбора за негово преотстъпване.

И докато около Нелуц все пак се говори нещо, то цяла есен в сянка седи Антони Белмонт. Румънецът бе преследван от здравословни проблеми, дори се говори, че те не са отсега и затова е преминал в Левски за относително ниска трансферна сума.

Френският полузащитник трябваше да се превърне в основен играч на Левски. Той, Холмар Ейолфсон и Жерсон Кабрал са трите от 14-те нови попълнения на сините този сезон, които пристигнаха със санкцията на Делио Роси. Затова и 22-годишният халф трябваше да се пребори за титулярно място. Вместо това през есента той не показа нищо повече от задраскания с дебелия маркер румънец. Феновете на Левски така и не разбраха в какво точно е силен Белмонт. Той пристигна на „Герена“ от елитния френски Дижон, като през миналата кампания имаше 8 шампионатни двубоя в елита. През есента не успя да запише толкова за Левски – 7. Антони само в 3 от тях бе титуляр – при измъченото 1:0 над Верея на „Герена“, както и при 3:0 над Пирин и 1:1 срещу Славия. В тези срещи Белмонт бе на терена през цялото времетраене. Сеща ли се някой обаче какво свърши? Отговорът е – не. Той няма гол или асистенция за сините. А запалянковците не знаят кои са му силните страни. Със сигурност те не са в нападение и организирането на играта, защото оставаше доста пасивен. Представянето му се свеждаше до това да подава пасове встрани от себе си, не успяваше да изостри действията. В контролата срещу Ботев Враца вкара гол с изстрел отдалеч. В официалните мачове обаче не показа, че има афинитет към този елемент. За това красноречиво говори фактът, че няма гол в официален шампионатен мач в кариерата си – играл е за Истър, както и първия и втория тим на Дижон.

От Белмонт, също както от повечето чужденци на „Герена“, се очаква да задава темпото. Вместо това французинът остана далеч зад Васил Панайотов например. В родината му наскоро написаха, че Левски е направил инвестиция за бъдещето с неговото взимане. По време на зимната пауза Антони трябва да го докаже и да си спечели място. В противен случай след половин година ще е със статута на Нелуц Рошу. Защото индикациите от клуба са, че Делио Роси държи в тима през зимата да дойде нов халф. Което е показателно за бавния напредък на французина.

Източник: Янаки Димитров/ „Тема спорт“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]