мар. 7, 3 месеца по-рано

Mtel ще начислява автоматично пари за спортния си канал

Mtel ще начислява автоматично пари за спортния си канал

Мобилният оператор Mtel изисква от клиентите, които са абонирани за предоставяната от тях услуга кабелна

[sociallocker id=5830]

телевизия, изрично да се откажат от новите спортни канали, или ще плащат допълнително по 1.99 лв. на месец. Компанията не иска одобрение от страна на клиентите да им начисли новата услуга, а им предлага възможност да се откажат в последствие от нея със sms или през кол центъра.

Sms-ът, който компанията изпраща до своите абонати, гласи следното:

Mtel: Gledaite Mtel Sport bezplatno do 31.03! Sled tova polzvaneto prodalzhava sreshtu 1,99lv/mes. Za otkaz otgovorete sas SMS s tekst STOP i Vasheto EGN.

От прессъобщение на компанията отпреди няколко дни става ясно, че ако клиент се откаже до 30 юни 2017 г., начислените суми за новите канали ще бъдат изцяло възстановени. От 1 март Mtel стартира два нови канала – Mtel Sport 2 и EDGEsport, които ще се излъчват безплатно до края на месец март за абонатите на телевизия от Мтел и blizoo.

Разпоредби в Закона за защита на потребителите (ЗЗП) обаче забраняват доставките на стоки и предоставянето на услуги на потребител срещу заплащане, без искане от негова страна. Това е писмен отговор на КЗП до потребител, който вече е подал жалба срещу тази практика на Mtel, с който Economic.bg разполага.

В писмения отговор КЗП заявява, че ако от страна на оператора бъде изискано от потребителите да заплащат за предоставянето на ТВ канала след изтичането на безплатния период и се установи, че потребителите не са заявили изрично, че желаят да ползват ТВ канала, КЗП ще бъде задължена да предприеме действия съобразно разпоредбата на чл. 208 от ЗЗП, която предвижда за нарушенията по чл. 62, ал. 1 от ЗЗП на юридическите лица да се налагат имуществени санкции в размер от 1000 до 3000 лв. за всяко извършено нарушение.

По информация на Economic.bg писменият отговор на КЗП е даден преди Mtel да включи като възможност връщане на сумата, ако отказът бъде направен до 30 юни 2017 г.

От КЗП заявиха пред Economic.bg, че разглеждат случая и ще проверят дали автоматичното включване на платена услуга се смята за нелоялна практика. Регулаторът потвърди, че вече е получил и други сигнали за наличие на нелоялна практика. КЗП обеща да излезе с официален коментар в рамките на деня.

От пресцентъра на мобилния оператор Mtel не знаеха за изпращането на този sms, въпреки че в автоматичното меню (*88) съществува опция за изключването на добавената услуга.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]

Сподели "Mtel ще начислява автоматично пари за спортния си канал" през

Все още няма коментари.

Оставете отговор

Повече в БЕЗ СПОРТ
17:36, един ден по-рано

Поморие отбеляза тържествено 24 май (СНИМКИ)

Днес отбелязваме националния празник на просветата, културата и славянската писменост, почитайки делото на Светите братя Кирил и Методий. От 2007 година техният духовен завет – кирилицата е призната за третата европейска азбука, веднага след латиница…

15:18, 2 дни по-рано

Гориво за добра форма

Няма значение дали сте фенове на йогата, на високоинтензивните интервални тренировки HIIT или тренирате за маратон – добрата храна може да ви помогне да постигнете по-добри резултати. Джеймс Колинс е сред водещите специалисти по хранене на спортисти …

12:26, 2 дни по-рано

Динко от Ямбол се намести в бизнеса на Кирил Домусчиев

От къде Динко Вълев има пари? Този въпрос витае в социалните мрежи от месеци. Ловецът на бежанци най-после реши да вдигне завесата около благосъстоянието си. В любимата си поза в мерцедеса, пътувайки по магистралата, той разказа житейския си път на ж…