мар. 7, 6 месеца по-рано

Mtel ще начислява автоматично пари за спортния си канал

Mtel ще начислява автоматично пари за спортния си канал
ComputerMarket-ad

Мобилният оператор Mtel изисква от клиентите, които са абонирани за предоставяната от тях услуга кабелна

телевизия, изрично да се откажат от новите спортни канали, или ще плащат допълнително по 1.99 лв. на месец. Компанията не иска одобрение от страна на клиентите да им начисли новата услуга, а им предлага възможност да се откажат в последствие от нея със sms или през кол центъра.

Sms-ът, който компанията изпраща до своите абонати, гласи следното:

Mtel: Gledaite Mtel Sport bezplatno do 31.03! Sled tova polzvaneto prodalzhava sreshtu 1,99lv/mes. Za otkaz otgovorete sas SMS s tekst STOP i Vasheto EGN.

От прессъобщение на компанията отпреди няколко дни става ясно, че ако клиент се откаже до 30 юни 2017 г., начислените суми за новите канали ще бъдат изцяло възстановени. От 1 март Mtel стартира два нови канала – Mtel Sport 2 и EDGEsport, които ще се излъчват безплатно до края на месец март за абонатите на телевизия от Мтел и blizoo.

Разпоредби в Закона за защита на потребителите (ЗЗП) обаче забраняват доставките на стоки и предоставянето на услуги на потребител срещу заплащане, без искане от негова страна. Това е писмен отговор на КЗП до потребител, който вече е подал жалба срещу тази практика на Mtel, с който Economic.bg разполага.

В писмения отговор КЗП заявява, че ако от страна на оператора бъде изискано от потребителите да заплащат за предоставянето на ТВ канала след изтичането на безплатния период и се установи, че потребителите не са заявили изрично, че желаят да ползват ТВ канала, КЗП ще бъде задължена да предприеме действия съобразно разпоредбата на чл. 208 от ЗЗП, която предвижда за нарушенията по чл. 62, ал. 1 от ЗЗП на юридическите лица да се налагат имуществени санкции в размер от 1000 до 3000 лв. за всяко извършено нарушение.

По информация на Economic.bg писменият отговор на КЗП е даден преди Mtel да включи като възможност връщане на сумата, ако отказът бъде направен до 30 юни 2017 г.

От КЗП заявиха пред Economic.bg, че разглеждат случая и ще проверят дали автоматичното включване на платена услуга се смята за нелоялна практика. Регулаторът потвърди, че вече е получил и други сигнали за наличие на нелоялна практика. КЗП обеща да излезе с официален коментар в рамките на деня.

От пресцентъра на мобилния оператор Mtel не знаеха за изпращането на този sms, въпреки че в автоматичното меню (*88) съществува опция за изключването на добавената услуга.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Сподели "Mtel ще начислява автоматично пари за спортния си канал" през

Все още няма коментари.

Оставете отговор

Повече в БЕЗ СПОРТ
12:41, 4 часа по-рано

Фен на Дунав две седмици в затвор и забрана за спортни мероприятия

Фен на Дунав ще трябва да изтърпи две седмици зад решетките, а също така няма да има право да посещава и спортни събития в страната и чужбина през следващите две години, съобщиха от полицията в Русе. Причина – на 20 август (неделя), по време на…

9:50, 7 часа по-рано

Отлагат супер мача Майуедър-Макгрегър ? Ужасно убийство във Вашингтон

Боксовият промоутър Бари Гибсън, който участва в популяризирането на предстоящата битка на Майуедър срещу Макгрегър, бе намерен мъртъв в родния си град Вашингтон. Според свидетели това прилича на екзекуция.По-рано той даде поверителна информация на п…

13:15, един ден по-рано

Скритият бизнес на четвъртите в света

Хората са казали, че от всяко дърво свирка не става. И от всеки футболист бизнесмен не може да излезе. Ритат десетина години, изкарат едни пари. Ами след това? Най-много пари изкараха тези от САЩ-94. Всички до един играха в чужбина – кой повече, кой …