Миньо Стайков превръща Карнобат в новия Лудогорец

0

Един от най-състоятелните български бизнесмени Миньо Стайков е получил предложение да се заеме с финансирането на ОФК Карнобат, научи KotaSport.com. В момента тимът е лидер в Югоизточната „В“ група и оставя отлични впечатления с представянето си. Бюджетът се осигурява от няколко бизнесмени, между които е и Стайков. Той обаче, участва със сравнително малка сума. Пари дава и община Карнобат. Президент на клуба е Теодор Иванов.

Предложението към Стайков е той да извади значително по-висока сума, за да може клубът да влезе в професионалния футбол и да атакува след това „А“ група. Бизнесменът е афиширал готовност за това. Той е споделил, че е впечатлен от футболния проект ПФК Лудогорец и иска по същия начин да развие и ОФК Карнобат. Ако той реши да налива мащабни средства, футболът в малкия град ще преживее тотална революция. Стайков вече се е консултирал с футболни експерти, колко пари ще са необходими за изграждането на мощен отбор, както и за построяването на нов модерен стадион. На този етап сметките са показали, че ще трябват общо над 40 милиона лева. Той е споделил, че иска да развие реален бизнес-проект, както при Лудогорец, като целта е след няколко години новото дружество да бъде печелившо.

Самият Миньо Стайков е собственик на няколко фирми, които са водещи в алкохолния бранш. Той има солидни инвестиции също в селското стопанство и туризма. За състоянието му се носят легенди, като според различни източници то е между 500 и 700 милиона евро.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

-Реклама-

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук