мар. 28, 6 месеца по-рано

Фалира завод на Гриша Ганчев

http://www.kotasport.com/wp-content/uploads/2017/03/гриша-завод-ганчев.jpgФалира завод на Гриша Ганчев
ComputerMarket-ad

Ръководството на завода за сглобяване на автомобили край Ловеч „Литекс Моторс“ е подало документи за

откриване на производство по несъстоятелност. Изпълнителният директор Илия Терзиев изтъква като причина за исканото производство прекалената задлъжнялост на компанията.

Един от основните акционери в завода е босът на ЦСКА Гриша Ганчев.

Справка в Търговския регистър показва, че задълженията на дружеството към края на 2015 г. са достигнали 66.9 млн. лв. По актуални данни не публикувани. В последните години компанията работеше на загуба, въпреки че при сравнение на 2015 с 2014 г. има леко подобрение както при приходите, така и при разходите.

Обявлението, че компанията се намира в състояние на неплатежоспособност означава, че през 2016 г. вероятно тенденцията се е обърнала.

През миналата година „Литекс Моторс“ спря сглобяването на малките автомобили Great Wall С30, които се продаваха на европейския пазар. Целта на компанията бе да се развива в сегмента на SUV и автомобилите 4х4.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Сподели "Фалира завод на Гриша Ганчев" през

Все още няма коментари.

Оставете отговор

Повече в БЕЗ СПОРТ
9:45, 14 часа по-рано

Скандално: Маскирани нападнаха и биха заместника на Петев

Заместникът на Ивайло Петев в Динамо (Загреб) Марио Цвитанович беше нападнат пред дома си от двама маскирани мъже, съобщиха от пресслужбата на клуба. Според информацията атаката над треньора на хърватския гранд е била извършена, докато той се е връща…

14:52, един ден по-рано

Как Кирил Домусчиев победи държавата

Приватизационните договори не могат да се изменят, пише в закон. Правилото дава гаранции на държавата, че интересът й на продавач на даден ценен актив ще бъде опазен. И е стимул за бизнесмените да преценяват добре рисковете, преди да се хвърлят в инв…

14:39, 2 дни по-рано

Херо продава бизнеса си, чака 3 милиона

Един от най-успешните български треньори Димитър Димитров – Херо е решил да продаде дяловете си във фирмите, в които участва. Той има инвестиции в бизнеса с производство на хляб и тестени изделия, както и в строителна фирма и питейни заведения….