окт. 12, 2 седмици по-рано

Ученичка от Ямбол стана зам.-министър на спорта

http://www.kotasport.com/wp-content/uploads/2017/10/1-19.jpgУченичка от Ямбол стана зам.-министър на спорта
ComputerMarket-ad

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в инициативата на Junior Achievement България „Мениджър за един ден“, която предоставя възможност на студенти и ученици от цялата страна да прекарат един работен ден в компании, държавни и общински институции.

Зам.-министър за един ден в ММС бе Невена Иванова, ученичка от Профилирана гимназия „Васил Левски“ в град Ямбол. Тя разгледа сградата на ведомството и се запозна със структурата и функциите на министерството, както и със задълженията и отговорностите на зам.-министъра. През деня ученичката от Ямбол присъства и на работни срещи, които се състояха в кабинета на Ваня Колева.

„Като заместник-министър на младежта и спорта се гордея, че в България има много млади хора, които си поставят високи цели и ги преследват. „Мениджър за един ден“ е добрата практика, която показва нагледно младежкото включване в смисъла на структурния диалог при вземане на решения“, каза зам.-министър Ваня Колева.

Тя връчи на ученичката сертификат за участие в инициативата и я зарадва с баскетболна топка.

Невена благодари на зам.-министър Ваня Колева и сподели, че ще се радва един ден да бъде част от екипа на Министерството на младежта и спорта, тъй като спортът е голямата й слабост и от години се занимава активно с баскетбол.

Инициативата „Мениджър за един ден“ се провежда за 16-и пореден път, като всяка година над 1000 ученици и студенти от цялата страна прекарват един ден във водещи компании и институции.

Целта е да даде възможност на младите хора за ранно кариерно ориентиране и придобиване на ценни умения за бъдещия им професионален път, а на компаниите и организациите домакини възможност да покажат своята отговорност към развитието на потенциала на младите хора на България.

masterhouse

Сподели "Ученичка от Ямбол стана зам.-министър на спорта" през

Все още няма коментари.

Оставете отговор

Повече в ДРУГИ СПОРТОВЕ
21:37, 6 часа по-рано

Уникален масов скок от мост за рекорд (ВИДЕО)

Опит за нов световен рекорд в бънджи скоковете направиха 245 души в бразилския град Хортоландия близо до Сао Пауло. Всички те скочиха едновременно от висок 30 метра мост. През април 2016 година от същия мост скочиха 149 души, а постижението им бе зап…

22:26, един ден по-рано

Над 20 000 зрители изгледаха финалния кръг на шампионата по мотокрос в Айтос

При огромен интерес на публика завърши последният кръг на Републиканския ни шампионат по мотокрос, който се проведе в Айтос. За първи път на мотополигона се събират над 20 000 души ,които наблюдаваха битките в различните класове в неделния ден. Атмос…

18:52, един ден по-рано

Фрегата не можа да бие Осъм

Тимовете на Фрегата и Осъм завършиха при 26:26 в среща от петия кръг на мъжкото хандбално първенство. Домакините остават без победа в трите си срещи от старта на сезона, но все пак спечелиха първа точка. Те трябваше да наваксват изоставане от два гол…