окт. 12, 3 месеца по-рано

Ученичка от Ямбол стана зам.-министър на спорта

http://www.kotasport.com/wp-content/uploads/2017/10/1-19.jpgУченичка от Ямбол стана зам.-министър на спорта
header_spot

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в инициативата на Junior Achievement България „Мениджър за един ден“, която предоставя възможност на студенти и ученици от цялата страна да прекарат един работен ден в компании, държавни и общински институции.

Зам.-министър за един ден в ММС бе Невена Иванова, ученичка от Профилирана гимназия „Васил Левски“ в град Ямбол. Тя разгледа сградата на ведомството и се запозна със структурата и функциите на министерството, както и със задълженията и отговорностите на зам.-министъра. През деня ученичката от Ямбол присъства и на работни срещи, които се състояха в кабинета на Ваня Колева.

„Като заместник-министър на младежта и спорта се гордея, че в България има много млади хора, които си поставят високи цели и ги преследват. „Мениджър за един ден“ е добрата практика, която показва нагледно младежкото включване в смисъла на структурния диалог при вземане на решения“, каза зам.-министър Ваня Колева.

Тя връчи на ученичката сертификат за участие в инициативата и я зарадва с баскетболна топка.

Невена благодари на зам.-министър Ваня Колева и сподели, че ще се радва един ден да бъде част от екипа на Министерството на младежта и спорта, тъй като спортът е голямата й слабост и от години се занимава активно с баскетбол.

Инициативата „Мениджър за един ден“ се провежда за 16-и пореден път, като всяка година над 1000 ученици и студенти от цялата страна прекарват един ден във водещи компании и институции.

Целта е да даде възможност на младите хора за ранно кариерно ориентиране и придобиване на ценни умения за бъдещия им професионален път, а на компаниите и организациите домакини възможност да покажат своята отговорност към развитието на потенциала на младите хора на България.

masterhouse

Сподели "Ученичка от Ямбол стана зам.-министър на спорта" през

Все още няма коментари.

Оставете отговор

Повече в ДРУГИ СПОРТОВЕ
9:55, 21 часа по-рано

В неделя стартира четвъртото издание на Национална джаги лига в България

Остават броени дни до Националното отборно състезание по футбол на маса /джаги/. Събитието ще се състои на 28.01.2018 г. /неделя/ в тренировъчната база на СК „Джагоарс“, която е намира в Спортен Бар „Академията“ – бул. Тодор Александров 64 /сградата …

20:32, един ден по-рано

Голям успех за българската фехтовка

Теодора Вутова спечели бронзов медал от турнира от Европейската купа, който се проведе този уикенд в Австрия. 17-годишната представителка на Фехтовален клуб ЦСКА направи най-силното състезание в кариерата си и само малшансът я остави извън финала. Те…

10:24, 2 дни по-рано

Многофункционалната зала в Русе ще носи името „Арена Русе“

Мултифункционалната зала в Русе вече ще носи името „Арена Русе“. Това решение беше взето от Мениджмънта на залата и основния инвеститор Пламен Бобоков. Договорът с БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП изтече и бе финализиран в началото на годината. Към момен…