Топ 5 стадиони за чудо и присмех в България

ComputerMarket-ad

В много страни по света стадионите изпълняват функции, доста по-различни от тези да бъдат елементарни арени за събития. Спортните съоръжения са символи на отборите, които ги използват, някои от тях с архитектурата си будят допълнителен респект, те могат да бъдат произведения на изкуството, а в същото време и много практични.

В България стадионите трудно отговарят на основната си функция, да стават арена за събития. Дали заради ниското качество на самите събития или заради отвратителното им състояние, те се радват на все по-малко посещение, а някои откровено пустеят с години и вече са обект на кравешки и козе набези.

След като екипът ни направи кратко проучване на най-любопитните стадиони в света, които могат да събудят както възхищение, така и присмех, сега „обиколихме“ българските арени. Предпочитаме да погледнем от комичната страна на нещата, макар че в някои случаи, това бе повече от трудно.

Ето и топ 5 сред най-чудните, странни и комични стадиони в България:

Стадион „Вихрен“ – с. Ветрен

Започваме с българския вариант на бразилския екостадион „Жангито Малусели“ в Коимбра. Нашенският е не по-малко еко, дори много повече, тъй като със сигурност за изграждането му са били нужни по-малко материали. Забелязват останки от цимент, но надали това ще продължи дълго – тревата върши своята работа. Жителите на с. Ветрен определено могат да се похвалят, че разполагат със съоръжение отговарящо на най-високите екологични изисквания, а могат и да се хвалят пред другоселците, че си имат прекрасно място за паша.

„Багдат Арена“ – Главиница

Това спортно съоръжение не се отличава с особено архитектура, всъщност, такава изобщо липсва. Не е и нужна, все пак най-голямата сграда в селото, панелката, е точно до стадиона. Особено впечатление прави и пътечката, която местните жители са си проправили точно пред вратата. Не е изключено и това да е умишлено, с цел залъгване на гостуващия отбор. Още по-странно в този стадион е, че той всъщност се използва от ФК Тракиец 1954. Отборът бе възстановен през 2005 година. Според нас, щеше да е по-добре, ако бе възстановен с някое от старите си имена – Урожай (1949-57), Караджата (1957-59) и Чичката (1959-80). Още една причина да го включим в топ 5 е и гръмкото име „Багдат Арена“, което „лъвовете“ (прякорът поне е запазен) са избрали.

Освен тези пет бижута, решихме да включим и още три подгласника, които за малко не си уредиха място в топ 5.

Стадион „Градски“ – Ямбол

Това творение на социалистическата мисъл, може би изобщо нямаше да стигне дотук, ако не бе прекрасната панорама, която се открива зад него. Някак твърде нетипично щеше да е, ако бяхме пропуснали най-баналната българска соц гледка.

Стадионът в с. Бесарабово

Тук можем да кажем само едно – Уви, използва се!

Стадионът в с. Бов

Решихме да включим този неизползваем стадион заради прекрасната гледка. Село Бов се намира в района на Своге и този сгушен в ридовете на Стара Планина терен би бил изключително красив, ако бе поддържан и използван. Уви, няма да има трибуни. Но пък ще има изобилие от прясна вода, заради минаващата на метри бистра река.

gol.bg

Снимка: drumivdumi.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

 

Сподели "Топ 5 стадиони за чудо и присмех в България" през

Повече в ФУТБОЛ
15:17, 44 минути по-рано

Фурорът на Мъри в Казахстан продължава

Шампионът на Казахстан – Астана, постигна поредна победа в Премиер лигата. Воденият от Станимир Стоилов тим се наложи с 2:0 у дома над Тараз в мач от 28-ия кръг и е все по-близо до титлата. Успехът бе 11-и пореден за отбора на Мъри в първенсвото. Пат…

14:54, един час по-рано

Мисиджан остава в немилост

Ситуацията на Върджил Мисиджан в състава на Лудогорец остава все така неприятна. Състезателят не получава шансове за изява в последните няколко срещи на разградчани на всички фронтове. Според запознати, холандецът отказва да поднови договора си с шам…

14:18, 2 часа по-рано

Чудовищна победа за ЦСКА! „Армейците“ вкараха 27 гола в 1 мач

Юношите на ЦСКА от набор 2004 победиха с 27:0 състава на Люлин в мач от IV кръг първенството, информира официалният сайт на „армейците“. Двубоят се игра на единия изкуствен терен на стадион „Българска армия“, който през измина…