ян. 3, 2 седмици по-рано

Талант от Плевен отива в Милан

http://www.kotasport.com/wp-content/uploads/2018/01/4.jpgТалант от Плевен отива в Милан
header_spot

Мартин Миленов Димитров е първият футболист от Плевен, извоювал правото си да участва в тренировъчен процес и да изкара проби в школата на италианския гранд Милан на легендарния стадион „Сан Сиро“. Същият е избран от треньорският състав на „росонерите“ по време на участието си в „Милан Джуниър Камп“, провел се на терените в Община Дряново. Наградата е връчена от директора на „Milan Academy World“– г-н Силвио Броли, след което младият талант участва по покана на „Milan Academy Junior Camp – Bulgaria“, телевизиите „ОN AIR“ и „Bloomberg TV Bulgaria“ в международна конференция „Образование и бизнес 6“, като млад талант, избран за проби в Милан. Таланта е получил покана от „Milan Academy Junior Camp – Bulgaria“ и „Италианска Търговска Камара в България“ за участие на 20.12.2017 г., в пресконференция на „Milan Academy World“, която ще се приведе в гр.София със специалното участие на легендата на Милан – Франко Барези.

Кариерата на Мартин Димитров започва във ФК Фортуна – Плевен, ФК „Спартак 1919“- Плевен, ФА „Царско село“ –София и ПФК „Литекс“ – Ловеч.

В подготвителните групи през 2016/2017 г. формат „Футбол 9“, младият футболист се състезава в редиците на Футболна Академия „Царско село 2015“, с която печели златен медал за първо място в Област София, класирайки се за финалите на републиканското първенство. След отлично представяне отбора на Мартин Димитров печели първо място и златен медал на финалите на републиканското първенство по футбол, формат футбол 9 „Млади надежди“, провели се на терените в гр.Банско и гр.Разлог под егидата на БФС през периода 12-14.06.2017 г. След отличното представяне, таланта е поканен на проби и към момента е част от отбора на ПФК „Литекс“ – Ловеч.

Освен с изявите си във футбола, Димитров е част от Спортен Клуб по лека атлетика „Спартак“ – Плевен. В провелия се четвърти лекоатлетически турнир „Децата на Плевен” под егидата на СКЛА „Спартак” – Плевен на 20.11.2016 г. печели два златни медала във възрастовата си група. В крайно оспорвана конкуренция Мартин Димитров завоюва златните отличия в надпреварата в дисциплините скок дължина с резултат 4.27 метра и в спринта на 60 метра с резултат 8.65 секунди. Наред с отличните резултати Димитров бе избран за „Най-бързо момче на Плевен“ за 2016 г.

На 11.07.2017 г. Мартин Миленов Димитров спечели златен медал на 60 м и сребърен медал на 800 м на Атлетическото състезание на Централна Сърбия, провело се на в гр.Димитровград, Република Сърбия, като състезател на СКЛА „Спартак” – Плевен. В проведен лекоатлетически турнир „Децата на Плевен” под егидата на СКЛА „Спартак” – Плевен на 05.11.2017 г. Мартин печели безапелационно сериите и завоюва сребърен медал на 60 метра с резултат 8.25 сек., а впоследствие на турнир от веригата „Go kids“ в зала „Асикс Арена“ – София печели два бронзови медала на 60 м. с резултат 8.24 сек.и скок от място с резултат 2.27 м., с личен резултат и първо място в сериите на 60 м. с време 8.16 сек. В лекоатлетическият турнир, проведен в зала „Плевен“ под егидата на Община Плевен Мартин Димитров отново печели първо място в сериите на 60 м. и завоюва два сребърни медала на 60 м. гладко бягане и скок от място. На пореден турнир от веригата „Go kids“ в зала „Асикс Арена“ – София Мартин Димитров печели първо място в сериите и бронзов медал на 200 м. гладко бягане, както и статуетка за класиране в топ 10 в годишната класация от всички проведени състезания. На 20.12.2017 г. по покана на „Milan Academy Junior Camp – Bulgaria“ по случай пет години Милан – България, спортиста участва в официална церемония, проведена в хотел „Маринела“ – София и е награден лично от звездата на Милан – Франко Барези, в присъствието на множество спортни величия като Армен Назарян, Мария Гроздева, Благой Иванов – Багата, Александър Томов, Красимир Манолов и Георги Славчев.

masterhouse

Сподели "Талант от Плевен отива в Милан" през

Все още няма коментари.

Оставете отговор

Повече в ДЮШ
14:42, 20 часа по-рано

Академия „Надежда“ набира момичета за тренировки по футбол

Детска футболна академия „Надежда“ набира момичета и девойки на възраст от 10 до 16 години за тренировки по футбол. Заниманията ще се провеждат на стадион „Локомотив“ под ръководството на доказани специалисти и треньори. Начал…

14:34, 21 часа по-рано

ДЮШ на Поморие дава начало на подготовката

Начало на подготовката на отборите от Детско юношеската школа на ОФК „Поморие“ е следната: * Отборите на юноши старша и юноши младша възраст,Деца и Футбол 9 започват тренировки по програма на 22.01. /Понеделник/ от 08:30 часа и 15:00 часа на стадион …

14:26, 21 часа по-рано

Черноморец обяви кастинг за школата, взе нов треньор

Детско-юношеската школа на ФК Черноморец 1919 (Бургас) обявява кастинг за попълване на отборите си в седем възрастови групи. Кастингът ще се проведе на 27-и януари (събота) от 10.00 часа на тренировъчните терени на стадион „Черноморец“ в …