ян. 3, 2 седмици по-рано

Настъпи ли времето Лудогорец да покаже големия си талант

http://www.kotasport.com/wp-content/uploads/2018/01/00701802.jpgНастъпи ли времето Лудогорец да покаже големия си талант
header_spot

Със сигурност няма да изненадам никого като спомена, че Лудогорец е един от клубовете в България, който инвестира най-много средства в школата. В ДЮШ на “орлите” няма такси и екипировката не се плаща, както в повечето клубове. Подрастващите се готвят при отлични условия, тъй като базата в Разград разполага с множество терени с осветление, фитнес и модерен възстановителен и медицински център. За децата от провинцията е осигурен пансион, храна и въобще всичко необходимо.

Накратко казано – младоците мислят за футбол. И най-важното – всеки родител може да си позволи да запише детето си, защото академията на „зелените“ е достъпна. Талантливите деца може да играят спокойно футбол, стига да имат желание. Бедни, богати, все тази, защото там не се плаща. Точно, както едно време.

Всичко звучи прекрасно, нали? Лудогорец обаче има едно голямо терзание. Как и кога да интегрира част от талантите в първия отбор. Защото в крайна сметка това е целта на академията. Без да подценяваме социалната дейност и ангажираност към децата.

Школата е работеща, когато захранва представителния тим със собствени кадри.

Нужно е “орлите” да помислят в тази посока. Колкото и да е тежко, предвид качествените футболисти, с които разполагат. Ясно е, че ще бъде много трудно да вземат един 18-годишен състезател от школата и утре да стане титуляр. Това изисква време и подготовка. Или пък момчето да е страшно надарено, за да измести Марселиньо, Вандерсон, Дяков или Моци.

Няма как да подминем един от големите таланти на Лудогорец. Това е Светослав Ковачев, който вече изигра няколко мача с първия отбор на “орлите”. Младокът направи силно впечатление със самочувствието, с което действа. Ковачев е рядко срещан футболист в България, който на 19 години не се страхува да превзема пространство с топка в краката, да се надиграва един на един и да търси остри пробиви по крилата. Освен това дрибълът с левия крак му е впечатляващ. Не случайно се откроява от връстниците си в юношеския национален отбор и прави отлично впечатление в състава на Лудогорец 2, който се състезава във Втора лига.

Големият въпрос е дали е настъпило времето Лудогорец да покаже големия си талант. Личното ми мнение е, че чрез постепенно налагане, Димитър Димитров трябва да подготвя Ковачев и от лятото да разчита на него в основния състав. Може да не е титуляр във всеки един двубой, но да му гласува доверие в повечето мачове. Това момче притежава всичко необходимо да играе голям футбол. Просто още малко трябва да укрепне физически и в течение на мачовете и тренировките да изчисти играта си, за да може да завършва прецизно острите си набези.

България U19 – Беларус U19

Със сигурност насилственото налагане на юноши е грешно решение, но при правилна работа Ковачев скоро би трябвало да бъде готов, защото разполага с голям потенциал. Интегрирането на един юноша ще даде допълнителен импулс на всички останали да продължат да се развиват. С този ход Лудогорец може да извлече бъдещи дивиденти. По този начин младите футболисти в България ще разберат, че вратите за всеки талант са широко отворени и безпроблемно ще преминават в академията на “орлите”. Пробив в първия тим на Лудогорец няма да бъде мираж.

Освен това футболната общественост в целия регион ще бъде още по-ангажирана към Лудогорец, защото ще има възможност да се радва на успехите на своите деца. Тези, които са израснали пред очите им в техните градове и квартали. Тези момчета ще бъдат лоялни към клуба и няма да мислят как да избягат за някой лев повече.

Целта пред българския шампион трябва да бъде до няколко години да направи сплав от собствени юноши и качествени легионери. Да купува от световния пазар футболисти, които не може да произведе. Но не и да спре да го прави, тъй като този пазар дава големи възможности.

masterhouse

Сподели "Настъпи ли времето Лудогорец да покаже големия си талант" през

Все още няма коментари.

Оставете отговор

Повече в ДЮШ
14:42, 20 часа по-рано

Академия „Надежда“ набира момичета за тренировки по футбол

Детска футболна академия „Надежда“ набира момичета и девойки на възраст от 10 до 16 години за тренировки по футбол. Заниманията ще се провеждат на стадион „Локомотив“ под ръководството на доказани специалисти и треньори. Начал…

14:34, 20 часа по-рано

ДЮШ на Поморие дава начало на подготовката

Начало на подготовката на отборите от Детско юношеската школа на ОФК „Поморие“ е следната: * Отборите на юноши старша и юноши младша възраст,Деца и Футбол 9 започват тренировки по програма на 22.01. /Понеделник/ от 08:30 часа и 15:00 часа на стадион …

14:26, 21 часа по-рано

Черноморец обяви кастинг за школата, взе нов треньор

Детско-юношеската школа на ФК Черноморец 1919 (Бургас) обявява кастинг за попълване на отборите си в седем възрастови групи. Кастингът ще се проведе на 27-и януари (събота) от 10.00 часа на тренировъчните терени на стадион „Черноморец“ в …