юли 15, 2 седмици по-рано

Левски и ЦСКА се обединиха срещу разпределението на парите от ТВ права

Левски и ЦСКА се обединиха срещу разпределението на парите от ТВ права
ComputerMarket-ad

В понеделник предстои среща на клубовете, БФС и представителите на фирмата, която притежава правата върху телевизионното излъчване на мачовето от Първа професионална лига. Очакванията бяха, че тя ще е рутинна, пише sportnamasa.com. В нея би следвало просто да бъде подписано автоматичното продължаване на контракта, според който отборите разпределят около 5,5 милиона лева за сезон 2017/2018 г.

Но последните индикации са, че някои от водещите ни клубове, сред които грандовете ЦСКА и Левски, не са съгласни с начина на разпределяне на парите.

За миналия сезон най-голямата сума е взел шампионът Лудогорец, въпреки че тв рейтингите на мачовете на „червени“ и „сини“ са в пъти по-сериозни.

Не се говори за бунт или скандали, но е твърде вероятно да се стигне до повдигане на искане от водещите клубове за ново преразпределение на парите.

БФС не е страна по случая и няма да се намесва в такъв топ обсъждане или изготвяне на нова схема.

Футболният съюз има своите гарантирани 10 процента от тв парите, които изцяло отиват за детско-юношески и аматьорски футбол, както е според петгодишния контракт за правата на излъчване на мачовете.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Сподели "Левски и ЦСКА се обединиха срещу разпределението на парите от ТВ права" през

Все още няма коментари.

Оставете отговор

Повече в ЛЕВСКИ
12:08, 18 часа по-рано

Кипърски треньор категоричен: Не съм давал интервю и не преговарям с Левски!

Кипърецът Никодемус Папаниколау отрече информациите, че преговаря с Левски. „Разбрах, че в българската преса се е появила информация, в която се твърди, че съм казал, че преговарям с Левски. Това абсолютно не е вярно. Не съм говорил с никого и …

11:15, 19 часа по-рано

Франсис Нар – най-яловото крило в историята на Левски

В последните дни се вдигна голяма шумотевица около футболиста с №7 в Левски, пише „Меридиан мач“. Тази фланелка е носена от 23-годишния ганаец Франсис Нар. Коментарите по негов адрес дойдоха не заради изявите му на терена, а по повод коми…

10:19, 20 часа по-рано

Сърбин категорично отрече да поема Левски

Сръбският треньор Алек­сандър Янкович заяви пред „Те­ма Спорт“, че никой от ръко­водството на Левски не го е търсил. „Аз да съм вариант за наставник на клуба? За първи път чувам подобно нещо”, ка­за Сале. „В момента имам съвсем разл…