юли 1, 5 месеца по-рано

Камата псува наш топ рефер, после го води на кафе

http://www.kotasport.com/wp-content/uploads/2017/07/futbol89.pngКамата псува наш топ рефер, после го води на кафе
ComputerMarket-ad

Бившият футболен съдия Борислав Александров пази снимка с носителя на „Златната топка“ Христо Стоичков. Пред колегите от „Меридиан Уикенд“ някогашният топ арбитър на България разказа любопитна случка с Камата.

„Снимката с Ицо е свързана с една много интересна история. Тя е от един приятелски мач на стадион „Българска армия“, в който ЦСКА игра срещу Омония (Никозия). Знаете, че на този стадион домакините и гостите се прибират в различен вход и съблекалните са далеч една от друга. Съдийската стая е по-близо до съблекалнята на ЦСКА.

Бяхме се разбрали със Стоичков, че след мача ще ходим на кафе. Преди срещата обаче му казах да не пада 10-15 пъти в наказателното поле за дузпа, а най-много два-три: за да е по-убедителен пред съдиите. Треньор на ЦСКА тогава беше Димитър Пенев. Видя, че нещо си казваме, дойде и попита: „Боре, какво си говорите?“. Казах му, че инструктирам Стоичков да спазва правилата. В един момент от мача дадох дузпа за ЦСКА. След това Ицо падна още веднъж в наказателното поле, при което не отсъдих наказателен удар. Той взе да недоволства и ме напсува.

Имаше предварителна договорка, понеже мачът беше приятелски, ако има изгонен играч, да бъде сменен с друг. Червен картон не му вдигнах, но казах на Пената да го сменя. Така и стана. Де факто го изгоних. Мислех, че след тази случка ходенето да пием кафе с Ицо ще отпадне. След мача обаче той дойде, почука на вратата на съдийската стая и вика: „Айде бе, готов ли си да тръгваме?“. Аз му отговорих: „Не си ли ми сърдит, че те изгоних?“, а той ми каза: „Е, за какво да съм ти сърдит – аз те псувам, много ясно, че ще го направиш“. В крайна сметка станалото на терена не попречи да излезем вечерта.

Казвам го, за да разберете, че не е вярно това, което някои хора твърдят за Ицо. А именно, че бил лош човек – напротив много е точен“, сподели Боре Александров.

Спортал

masterhouse

Сподели "Камата псува наш топ рефер, после го води на кафе" през

Все още няма коментари.

Оставете отговор

Повече в KSport РЕТРО
12:01, 19 минути по-рано

Шест линейки „летят“ от „Пирогов“ за крило на Локо (Пд)

През 1970 година вратата на националния отбор е затръшната за редица български звезди. Това се случва веднага след крушението на световното първенство в Мексико – след равенството с Мароко аут са фигури като Георги Аспарухов, Димитър Якимов, Ге…

16:01, 2 дни по-рано

Денят, в който резултатът от мача нямаше значение (ВИДЕО)

Пеле си е извоювал прозвището Краля на футбола далеч преди 19 ноември 1969 година. Към този момент той има две спечелени световни титли с Бразилия, както и много други отличия и трофеи. Въпросният ден обаче е очакван не само от цяла Бразилия, но и от…

18:10, 4 дни по-рано

Хубаво е да си спомняме, лошо е, ако останат само спомени

17 ноември 1993 година. Дата, запаметила се в съзнанието на всеки един, който е бил поне малко осъзнат. Онзи гол на Емо Костадинов на „Парк де Пренс“, който ни прати на световното в САЩ. Онези смразени невярващи погледи на Франция, а и на…