юли 1, 3 месеца по-рано

Камата псува наш топ рефер, после го води на кафе

http://www.kotasport.com/wp-content/uploads/2017/07/futbol89.pngКамата псува наш топ рефер, после го води на кафе
ComputerMarket-ad

Бившият футболен съдия Борислав Александров пази снимка с носителя на „Златната топка“ Христо Стоичков. Пред колегите от „Меридиан Уикенд“ някогашният топ арбитър на България разказа любопитна случка с Камата.

„Снимката с Ицо е свързана с една много интересна история. Тя е от един приятелски мач на стадион „Българска армия“, в който ЦСКА игра срещу Омония (Никозия). Знаете, че на този стадион домакините и гостите се прибират в различен вход и съблекалните са далеч една от друга. Съдийската стая е по-близо до съблекалнята на ЦСКА.

Бяхме се разбрали със Стоичков, че след мача ще ходим на кафе. Преди срещата обаче му казах да не пада 10-15 пъти в наказателното поле за дузпа, а най-много два-три: за да е по-убедителен пред съдиите. Треньор на ЦСКА тогава беше Димитър Пенев. Видя, че нещо си казваме, дойде и попита: „Боре, какво си говорите?“. Казах му, че инструктирам Стоичков да спазва правилата. В един момент от мача дадох дузпа за ЦСКА. След това Ицо падна още веднъж в наказателното поле, при което не отсъдих наказателен удар. Той взе да недоволства и ме напсува.

Имаше предварителна договорка, понеже мачът беше приятелски, ако има изгонен играч, да бъде сменен с друг. Червен картон не му вдигнах, но казах на Пената да го сменя. Така и стана. Де факто го изгоних. Мислех, че след тази случка ходенето да пием кафе с Ицо ще отпадне. След мача обаче той дойде, почука на вратата на съдийската стая и вика: „Айде бе, готов ли си да тръгваме?“. Аз му отговорих: „Не си ли ми сърдит, че те изгоних?“, а той ми каза: „Е, за какво да съм ти сърдит – аз те псувам, много ясно, че ще го направиш“. В крайна сметка станалото на терена не попречи да излезем вечерта.

Казвам го, за да разберете, че не е вярно това, което някои хора твърдят за Ицо. А именно, че бил лош човек – напротив много е точен“, сподели Боре Александров.

Спортал

Сподели "Камата псува наш топ рефер, после го води на кафе" през

Все още няма коментари.

Оставете отговор

Повече в KSport РЕТРО
12:27, 3 часа по-рано

Всичко за Ицо започна с номер 7 и гениален пас към Наско Сираков (ВИДЕО)

Днес се навършват 30 години от началото на една легенда. На 23 септември 1987 година Христо Стоичков дебютира за националния отбор на България и слага началото на една кариера, която ще изпише златни букви историята на българския футбол. Във въпросни…

9:54, 6 часа по-рано

Фамозна ножица на Малкия магьосник, 4 на Наско Седмаков и 2 на настоящ шеф на „Герена“! 23 години от 7:1 (ВИДЕО)

Днешната дата е една от най-паметните в историята на Левски и любима за всички фенове на тима от „Герена“. На 23 септември, преди 23 години, Левски за втори път вкарва 7 на ЦСКА. Водени от „червения“ кошмар Наско Сираков, &#82…

13:33, 4 дни по-рано

Милионери сложиха ръка на футбола ни

Преди да започнем втората част от разходката ни в българската футболна джунгла през 90-те години, ще отскочим за малко до средата на 80-те. През есента на 1986 година в Лозана трябва да се избере кой ще приеме Зимните олимпийски игри през 1992-а. Соф…