юли 1, 4 седмици по-рано

Камата псува наш топ рефер, после го води на кафе

http://www.kotasport.com/wp-content/uploads/2017/07/futbol89.pngКамата псува наш топ рефер, после го води на кафе
ComputerMarket-ad

Бившият футболен съдия Борислав Александров пази снимка с носителя на „Златната топка“ Христо Стоичков. Пред колегите от „Меридиан Уикенд“ някогашният топ арбитър на България разказа любопитна случка с Камата.

„Снимката с Ицо е свързана с една много интересна история. Тя е от един приятелски мач на стадион „Българска армия“, в който ЦСКА игра срещу Омония (Никозия). Знаете, че на този стадион домакините и гостите се прибират в различен вход и съблекалните са далеч една от друга. Съдийската стая е по-близо до съблекалнята на ЦСКА.

Бяхме се разбрали със Стоичков, че след мача ще ходим на кафе. Преди срещата обаче му казах да не пада 10-15 пъти в наказателното поле за дузпа, а най-много два-три: за да е по-убедителен пред съдиите. Треньор на ЦСКА тогава беше Димитър Пенев. Видя, че нещо си казваме, дойде и попита: „Боре, какво си говорите?“. Казах му, че инструктирам Стоичков да спазва правилата. В един момент от мача дадох дузпа за ЦСКА. След това Ицо падна още веднъж в наказателното поле, при което не отсъдих наказателен удар. Той взе да недоволства и ме напсува.

Имаше предварителна договорка, понеже мачът беше приятелски, ако има изгонен играч, да бъде сменен с друг. Червен картон не му вдигнах, но казах на Пената да го сменя. Така и стана. Де факто го изгоних. Мислех, че след тази случка ходенето да пием кафе с Ицо ще отпадне. След мача обаче той дойде, почука на вратата на съдийската стая и вика: „Айде бе, готов ли си да тръгваме?“. Аз му отговорих: „Не си ли ми сърдит, че те изгоних?“, а той ми каза: „Е, за какво да съм ти сърдит – аз те псувам, много ясно, че ще го направиш“. В крайна сметка станалото на терена не попречи да излезем вечерта.

Казвам го, за да разберете, че не е вярно това, което някои хора твърдят за Ицо. А именно, че бил лош човек – напротив много е точен“, сподели Боре Александров.

Спортал

Сподели "Камата псува наш топ рефер, после го води на кафе" през

Все още няма коментари.

Оставете отговор

Повече в KSport РЕТРО
16:27, 2 седмици по-рано

Георги Кирязов-човекът спорт

Ще ви запознаем с един от емблематичните фигури на Бургас. Той нашършва 65 години. Роден е в с.Крушевец през 1952г. Наследник е на тракийски бежанци.Той се казва Георги Кирязов.Неговият живот е изпълнен с рекорди,успехи и разочорования. Той е от спор…

19:58, 2 седмици по-рано

Големият Аян разказа играта на Платини

През пролетта на 1985 година България трябва да направи силен слалом в София по пътя към световните финали в Мексико. В ролите на колчета влизат отборите на ГДР, Франция и Югославия. Най-сериозен е тестът срещу „петлите“, който трябва да …

15:49, 4 седмици по-рано

От 100-те паунда за Уили Гроувс до 100-те милиона за Погба

Когато човек види заглавие от типа „РБ Лайпциг не отстъпва от цената на Наби Кейта – 70 милиона лири“ или „Бонучи ще струва на Челси не по-малко от 65 милиона лири“ и му идва да спре да се интересува от футбол. Да се ори…