Ивелин Попов удари по Любо Пенев: След мача с Малта не защити никого, а само себе се

0

Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов се върна към един от най-тежките моменти в своята кариера по време на участието си в предаването „Гостът на Sportal.bg“. Той разкри нови подробности около двубоя срещу Малта от европейските квалификации в края на 2014 година, когато самият Попов пропусна дузпа през второто полувреме, а България завърши 1:1 със скромния си съперник на ст. „В. Левски“.

„Четири години минаха оттогава горе-долу. Наистина беше доста тежко. Тогава ми беше много тежко, но с времето видях, че какви ли не величия са изпускали дузпи и на световни първенства, и на финал на Шампионска лига. Като че ли малко в България по-остро по мой адрес се изсипаха нещата. Аз не съм искал да изпусна дузпата нарочно. Напротив. Аз си броя всеки мач за националния отбор, всеки гол. За мен това е чест, гордост“, заяви Попов.

„Може би този пропуск ме направи по-силен. След този пропуск, след 7-8 месеца направих трансфера в Спартак (Москва). Тук се изсипаха какви ли не неща. Всеки ден имаше нещо ново. Стрес най-вече за моето семейство. И аз вътрешно съм си ги преживял нещата. Човек има и такива периоди в живота. Важно е, когато паднеш, да можеш да се изправиш. С хора около теб, които да ти помогнат за това“

Именно провалът срещу Малта впоследствие бе основна причина Любослав Пенев да бъде освободен от селекционерския пост. Попето сподели какво се е случило в съблекалнята, непосредствено след края на срещата, заявявайки също, че нито той, нито съотборниците му, са били защитени от Пенев в последвалите му медийни изяви.

„Просто така се случиха нещата. Това е треньорската професия“

„Никога след това не съм имал разговор с него. Аз си спомням тогава в съблекалнята – той ме попита какво стана. До мен имаше няколко футболисти и казах, че аз съм виновен. Те казаха, че няма такова нещо. Лично той и други футболисти. Спомням си Бодура (б.а. Николай Бодуров) каза, че няма такова нещо, а всички сме виновни. Просто после по медиите, като излизаше Любо, нито един път не защити никой от отбора. Най-вече мен трябваше да защити, защото цялата вина падна върху мен. Не го направи. Даваше интервюта и само себе си защитаваше. Негово мнение, негов избор, но това за мен не беше правилно.“, заяви за sportal.bg Ивелин Попов.

-Реклама-

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук