ян. 3, 2 седмици по-рано

В Етър се радват: Наказаха рефера П. Костадинов за „важна грешка, повлияла на крайния резултат“

http://www.kotasport.com/wp-content/uploads/2017/11/sozopol-lokomotiv-sofiq-31.jpgВ Етър се радват: Наказаха рефера П. Костадинов за „важна грешка, повлияла на крайния резултат“
header_spot

Ръководството на Етър изрази задоволството си от факта, че жалбата му срещу съдийството на Петър Костадинов, който ръководи двубоя за Купата на България със Славия, е била удовлетворена. Ето какво пишат „болярите“ на официалния си сайт:

В „Етър“ получиха днес отговор от Съдийската комисия на БФС относно жалбата си срещу съдийството на Петър Костадинов на мача „Етър“ – „Славия“. След мача от клуба имаха куп претенции, като основната бе за отсъдените дузпи срещу „виолетовите“, които от 1:0 обърнаха мача до крайното 1:3.

Допусната е „явна важна грешка, повлияла на крайния резултат“, признават съдийските босове и уверяват, че реферът ще бъде наказан. Комисията има практика точните наказания на съдиите да не се обявяват.

„В Съдийската комисия при БФС е постъпила жалба от „Етър“ за срещата от 1/4 финалите на Купа България между отборите на „Етър“ и „Славия“. В същата са изложени твърдения за неправилни отсъждания на главния съдия Петър Кирилов Костадинов. Визирани са отделни ситуации в срещата.

На свое заседание на 21.12.2017 г. Съдийската комисия при БФС разгледа подробно описаните в жалбата ситуации.

Съдийската комисия при БФС констатира, че ръководството на главния рефер Петър Кирилов Костадинов е оценено в доклада на съдийския наблюдател. Констатирана е явна важна грешка, повлияла на крайния резултат. Поставена е съответната оценка, съобразно правилника за футболното съдийство.

Допуснатата явна важна грешка е оценена и от СК при БФС. С оглед на горното СК при БФС е санкционирала главния съдия Петър Кирилов Костадинов съобразно Правилника за футболното съдийство.

Молим Ви да имате предвид, че цитираният Правилник се прилага и в случаите, в които не е подадена жалба от съдийско естество. Това е така, защото БФС и Съдийската комисия са изградили стройна система за оценяване действията на всеки един съдия и съдийски наблюдател. Приетата система дава достатъчно основание за коректна оценка на представянето на съдийската бригада.

С оглед на изложеното по-горе Ви молим да имате предвид, че СК при БФС прилага стриктно и последователно Правилника на футболното съдийство, като Ви уверяваме че същото е сторено и в посочения от Вас случай“, се казва в писмото на Съдийската комисия на БФС.

masterhouse

Сподели "В Етър се радват: Наказаха рефера П. Костадинов за „важна грешка, повлияла на крайния резултат“" през

Все още няма коментари.

Оставете отговор

Повече в Други отбори
20:28, 15 часа по-рано

Пореден клуб застана зад Боби Михайлов

Пореден клуб обяви подкрепата си за Борислав Михайлов. Зад кандидатурата на настоящия президент на БФС застана Септември. Ето какво пишат от столичния клуб на официалния си сайт: Боби: Опозицията само плюе по мен, досега идеи не съм видял Ръководство…

19:24, 16 часа по-рано

Президентът на Верея: Заставаме твърдо зад Михайлов! Доказал се е като професионалист

Президентът на Верея  Галин Михайлов рядко дава интервюта. Бизнесменът обаче се съгласи да говори пред Блиц Спорт за предстоящия конгрес на БФС. -Г-н Михайлов, каква е позицията на Верея за предстоящия конгрес на БФС на 16 февруари? -Заставаме твърдо…

17:29, 18 часа по-рано

Локо (Сф) тества бразилец, лагерът в Италия пропадна

Пропадна планираният лагер в Италия на Локомотив (София), а причината е липсата на съперници за контролите. Вместо това третият във Втора лига ще отиде на лагер в Сандански между 29 януари и 8 февруари, като опоненти за проверките се търсят в момента…